Organisaties in Buurtplatform Boeiend Bunschoten

Ontdek onze 6 organisaties en initiatieven

Sport

NBSS Bunschoten

NBSS is een initiatief van Nationaal Bureau Sport Stimulering, een in Baarn gevestigd sportbedrijf. De missie van Nationaal Bureau Sport Stimulering is om sport, beweging en (buiten)spelen te stimuleren onder kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Dat doen we vanuit de gedachte om in de basisschoolleeftijd al de basis te leggen voor een leven lang actief zijn. We werken hiervoor met enthousiaste sportprofessionals (o.a. ALO, Sportkunde, CIOS en Sport & Bewegen) aan innovatieve programma’s en producten, waarbij plezier altijd de leidraad is. Onze expertise en dienstverlening bestrijkt de volledige dag van een kind, gevangen in drie merken:

De wijk, school, BSO en sportvereniging zijn de vier focusgebieden waar we kinderen bereiken. Met Sportivun en Sportdocent spreken we dagelijks één of meerdere van deze focusgebieden aan. Vanuit NBSS bundelen we de expertise en activiteiten van Sportivun en Sportdocent om binnen een gemeente alle focusgebieden aan te spreken. We ontlasten gemeenten namelijk in de uitvoering van het sportbeleid. 

Vaak is de sportieve focus van een gemeente breder dan kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud. Onze inzet is dan op twee niveaus functioneel:

  1. We stimuleren sport, beweging en een gezonde leefstijl onder o.a. volwassenen, senioren, statushouders en mensen met een beperking;
  2. We hebben invloed op het gedrag en denken van de directe omgeving van kinderen (ouders, opa’s en oma’s, etc.). Omdat kinderen zich grotendeels laten leiden door omgevingsinvloeden, stimuleren we dus indirect sport onder deze kinderen.

Kijk voor al ons aanbod in de Gemeente Bunschoten op www.sportinbunschoten.nl én voeg ons toe op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen!

@SportinBunschoten #sportinbunschoten

Aanmelden

Nbss Bunschoten - bunschoten@nbss.nl
Ontmoetingsplaats

Zorgboerderij veldmuis

Zorgboerderij veldmuis

Aanmelden

Test Organisatie - bunschoten1@wijkconnect.com
Ontmoetingsplaats

Grace Home

Grace Home is een uniek plekje in het dorp, met het mooie doel om iedereen een ‘tweede thuis-ervaring’ te geven. In het buurthuis is iedereen welkom. Niemand uitgesloten. Dit is iets wat voor de initiatiefnemers heel belangrijk is: je mag er zijn en gezien worden. Vandaag de dag vinden er laagdrempelige ontmoetingen plaats tussen mensen met allemaal verschillende achtergronden.

Aanmelden

Landa Zwaan - landa@degenadebron.nl - 033-2087777
Cultuur

Cultuurplatform Bunschoten

Activiteiten rond kunst en cultuur in Bunschoten

Bibliotheek

De Bibliotheek Eemland

In de Bibliotheek Bunschoten vind je naast boeken, een grote collectie met tijdschriften en kranten. Ook kun je naar de bibliotheek komen voor diverse (jeugd)activiteiten, lezingen en meer! Ook DigiTaalhuis Bunschoten, met activiteiten als het Taalcafé, spreekuur en digitale cursussen zit in de Bibliotheek Bunschoten.

Aanmelden

info@bibliotheekeemland.nl - (0)334631914
Welzijn

De Boei Bunschoten

De Boei Sociaal Werk Bunschoten

De Boei geeft richting en houvast bij alle levensvragen waar jij, je gezin, je ouders of je buurtgenoot tegenaan lopen, zoals: Opvoeden en Opgroeien, je relatie, financiën, mantelzorg, ouder worden, eenzaamheid. Maar ook voor leuke zaken als activiteiten in je buurt, vrijwilligerswerk, elkaar kunnen ontmoeten en ideeën delen.

Samen werken we aan een goede richting. We geven persoonlijke begeleiding of groepstrainingen, en we bouwen samen aan jouw netwerk. Onze dienstverlening is in de meeste gevallen kosteloos.

Heeft u dringende vragen of maakt u zich zorgen? Neem ook dan gerust contact met ons op. We zijn er voor alle bewoners van Bunschoten, Eemdijk en Zevenhuizen.

Waar

Oude Schans 27
Bunschoten-Spakenburg

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl
Zoom