Organisaties in Buurtplatform Boeiend Bunschoten

Ontdek onze 14 organisaties en initiatieven

Sport

NBSS Bunschoten

NBSS is een initiatief van Nationaal Bureau Sport Stimulering, een in Baarn gevestigd sportbedrijf. De missie van Nationaal Bureau Sport Stimulering is om sport, beweging en (buiten)spelen te stimuleren onder kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Dat doen we vanuit de gedachte om in de basisschoolleeftijd al de basis te leggen voor een leven lang actief zijn. We werken hiervoor met enthousiaste sportprofessionals (o.a. ALO, Sportkunde, CIOS en Sport & Bewegen) aan innovatieve programma’s en producten, waarbij plezier altijd de leidraad is. Onze expertise en dienstverlening bestrijkt de volledige dag van een kind, gevangen in drie merken:

De wijk, school, BSO en sportvereniging zijn de vier focusgebieden waar we kinderen bereiken. Met Sportivun en Sportdocent spreken we dagelijks één of meerdere van deze focusgebieden aan. Vanuit NBSS bundelen we de expertise en activiteiten van Sportivun en Sportdocent om binnen een gemeente alle focusgebieden aan te spreken. We ontlasten gemeenten namelijk in de uitvoering van het sportbeleid. 

Vaak is de sportieve focus van een gemeente breder dan kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud. Onze inzet is dan op twee niveaus functioneel:

  1. We stimuleren sport, beweging en een gezonde leefstijl onder o.a. volwassenen, senioren, statushouders en mensen met een beperking;
  2. We hebben invloed op het gedrag en denken van de directe omgeving van kinderen (ouders, opa’s en oma’s, etc.). Omdat kinderen zich grotendeels laten leiden door omgevingsinvloeden, stimuleren we dus indirect sport onder deze kinderen.

Kijk voor al ons aanbod in de Gemeente Bunschoten op www.sportinbunschoten.nl én voeg ons toe op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen!

@SportinBunschoten #sportinbunschoten

Aanmelden

Nbss Bunschoten - bunschoten@nbss.nl
Netwerken

Jeugdwerk Netwerk(t)

Binnen dit netwerk zijn veel vrijwilligers werkzaam. Deze vrijwilligers vormen het kloppende hart van Jeugdwerk Netwerk(t). Zonder hen kunnen wij de activiteiten die we wekelijks voor de jeugd/jongeren organiseren niet waarmaken. Bijvoorbeeld: Sport & Eat en Fun, jongerencoach, de straat op om jongeren te ontmoeten, Freedom, Freedom meidenavond, Freedom jongensavond, NBSS-sportactiviteiten, etc. Bij dit netwerk is iedereen vanaf 20 jaar met affiniteit voor de doelgroep jeugd welkom om vrijwilliger te worden. 

Aanmelden

Sarah-Lee Poort - s.poort@deboeibunschoten.nl
Ontmoeten

Oudercomité Glashelder

Hoe praat jij tegen kinderen of jongeren? En vooral (hoe) praat jij MET ze? Over onderwerpen zoals: voor jezelf opkomen, je grenzen aangeven, vriendschappen, onzekerheden, school, werk, sport, roken, seksualiteit, drinken of drugsgebruik?

Glashelder hoopt dat volwassenen bewust(er) worden van hun invloed als volwassene op een kind/jongere. We willen je hiertoe aanzetten en inspireren via een maandelijkse blog in de Bunschoter, via Facebook (link) en via onze website (link).

Samen voor kinderen en jongeren!

Heb je vragen, loop je ergens tegen aan, wil je sparren of heb je hulp nodig? Spreek dan af met een vriend(in), collega of met iemand bij wie je je op je gemak voelt. Liever hulp van een professional? Neem contact op met De Boei via 033-2992922, info@deboeibunschoten.nl

Wil je meedenken met de oudergroep Glashelder hoe volwassen geïnspireerd kunnen worden om na te denken over hun relatie met kinderen en jongeren? Welkom! Neem hiervoor ook contact op met De Boei.

Aanmelden

info@deboeibunschoten.nl - 0332992922
Ontmoeten

Gezinsparaplu - netwerk voor pleegouders

Zorgen voor een pleegkind is een mooie, maar af en toe ook ingewikkelde uitdaging. Soms kun je hierbij wel wat steun gebruiken. Gewoon, door erover te praten met mensen in eenzelfde situatie, die weten wat het is om verantwoordelijkheid te dragen voor een pleegkind. Of elkaar helpen met praktische ondersteuning door bijvoorbeeld een middagje de zorg voor een kind over te nemen.

De Gezinsparaplu is een informeel en daardoor laagdrempelig netwerk, bij jou in de buurt. Het is een aanvulling op het werk van jeugdzorgorganisaties en andere professionele begeleiding. De uitvoering is ondergebracht bij BSA Jeugdhulp. De gemeenten hebben het initiatief met enthousiasme ontvangen en ondersteunen het.

Behalve pleegouders, zoeken we in het netwerk ook naar steungezinnen. Dit zijn mensen die zich willen inzetten voor pleeggezinnen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Denk aan meegaan naar voetbal op zaterdag, een uurtje oppassen of af en toe een plek bieden waar het kind rustig huiswerk kan maken.

Zo ontstaat verbinding tussen pleeggezinnen en steungezinnen. Zij kunnen elkaar om advies vragen, ervaringen uitwisselen of praktische ondersteuning bieden. Een informele manier om elkaar aan te vullen en te versterken bij de opvoeding van kinderen.

janinedevries@gezinsparaplu.nl

www.gezinsparaplu.nl

Ontmoetingsplaats

Zorgboerderij veldmuis

Zorgboerderij veldmuis

Aanmelden

Test Organisatie - bunschoten1@wijkconnect.com
Lezen

Stichting Senia

In een leesclub lees je meer en ontmoet je leuke mensen

Senia helpt bij het vinden of oprichten van leesclubs door heel Nederland. Bovendien maakt Senia handige keuzelijsten en inspirerende leeswijzers.

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je leuke mensen. Ervaar de toegevoegde waarde van een leesclub.

Aanmelden

Liesbeth Ram - liesbeth-ram@hotmail.com - 0613217648
Workshop

Historische Vereniging ''Bunscote''

De gemeente Bunschoten telt vier kernen: Bunschoten, Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. Deze rijk geschakeerde gemeente bezit een scala van de meest uiteenlopende verenigingen. De Historische Vereniging 'Bunscote' neemt hierbij een bijzondere plaats in. Dat heeft alles te maken met het feit dat deze gemeente historisch veel 'in huis' heeft. Te denken valt daarbij aan de visserij, het boerenleven en de klederdracht uit vroeger dagen. Ook het dialect mag in dit verband genoemd worden.

Aanmelden

Klaas Koelewijn - secretaris@hvbunscote.nl
Opleidingen

Vrije Universiteit Amsterdam

Als sinds de oprichting staat de Vrije Universiteit Amsterdam voor wetenschappelijk en waardengedreven onderwijs, onderzoek en valorisatie. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en A Broader Mind. Zo werken we samen aan een betere wereld voor mens en planeet.

Aanmelden

R.L.van.Oeveren@vu.nl
Cursus

Museumhaven Spakenburg

De Museumhaven vol met historische vissersschepen vormt al eeuwen het gezicht van Spakenburg. Die schaal en de relatieve ongeschondenheid van Spakenburg maakt dit monumentale ensemble uniek voor Nederland.

De toekomst van de Museumhaven van Spakenburg ligt niet alleen in het koesteren en het proberen te behouden van het verleden, maar bovenal in het levend houden daarvan.

Aanmelden

Zacharias Van Diermen - secretaris@museumhavenspakenburg.nl
Ontmoetingsplaats

Grace Home

Grace Lunchroom is een uniek plekje in het dorp, met het mooie doel om iedereen een ‘tweede thuis-ervaring’ te geven. In de lunchroom is iedereen welkom. Niemand uitgesloten. Dit is iets wat voor de initiatiefnemers heel belangrijk is: je mag er zijn en gezien worden. Vandaag de dag vinden er laagdrempelige ontmoetingen plaats tussen mensen met allemaal verschillende achtergronden.

Aanmelden

Landa Zwaan - landa@degenadebron.nl - 033-2087777
Cultuur

Cultuurplatform Bunschoten

Activiteiten rond kunst en cultuur in Bunschoten

Wonen

Woningcorporatie Gooi en Eemland

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken is werkzaam in het Gooi, de Vechtstreek en Eemland. In de gemeenten Baarn, Blaricum, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren biedt Het Gooi en Omstreken huisvesting aan zo’n 19.000 personen.

Aanmelden

Hilde van Deutekom - (035) 672 66 99
Bibliotheek

De Bibliotheek Eemland

In de Bibliotheek Bunschoten vind je naast boeken, een grote collectie met tijdschriften en kranten. Ook kun je naar de bibliotheek komen voor diverse (jeugd)activiteiten, lezingen en meer! Ook DigiTaalhuis Bunschoten, met activiteiten als het Taalcafé, spreekuur en digitale cursussen zit in de Bibliotheek Bunschoten.

Aanmelden

info@bibliotheekeemland.nl - (0)334631914
Welzijn

De Boei Bunschoten

De Boei Sociaal Werk Bunschoten

De Boei geeft richting en houvast bij alle levensvragen waar jij, je gezin, je ouders of je buurtgenoot tegenaan lopen, zoals: Opvoeden en Opgroeien, je relatie, financiën, mantelzorg, ouder worden, eenzaamheid. Maar ook voor leuke zaken als activiteiten in je buurt, vrijwilligerswerk, elkaar kunnen ontmoeten en ideeën delen.

Samen werken we aan een goede richting. We geven persoonlijke begeleiding of groepstrainingen, en we bouwen samen aan jouw netwerk. Onze dienstverlening is in de meeste gevallen kosteloos.

Heeft u dringende vragen of maakt u zich zorgen? Neem ook dan gerust contact met ons op. We zijn er voor alle bewoners van Bunschoten, Eemdijk en Zevenhuizen.

Waar

Oude Schans 27
Bunschoten-Spakenburg

Aanmelden

De Boei - info@deboeibunschoten.nl
Zoom