Gezinsparaplu - netwerk voor pleegouders

non-profit organisatie
Ontmoeten

Pleegouder zijn is een mooie uitdaging, maar ook wel spannend. Want wat kun je verwachten? Hoe zal het gaan? Veel dingen blijven zo ze zijn, maar er komen ook nieuwe dingen op je pad. Als aanvulling op de professionals kunnen wij als pleegouders je daarbij ondersteunen.

De parapluhouder, zelf ook pleegouder, woont in de buurt en is aanspreekpunt voor het netwerk. Hij of zij brengt pleegouders met elkaar in contact en organiseert pleegouderavonden of andere activiteiten om met elkaar in contact te zijn. Je kunt elkaar om advies vragen, ervaringen delen of gewoon een luisterend oor bieden. Informeel en laagdrempelig. Je bepaalt zelf waaraan je wilt meedoen.

Of misschien heb je praktische ondersteuning nodig zoals bijvoorbeeld een middagje oppas. Fijn als je weet welke andere pleegouders in de buurt je kunt vragen even bij te springen. En lukt dat niet? Dan kan de parapluhouder je in contact brengen met een betrokken vrijwilliger.

Zo ontstaat verbinding tussen pleeggezinnen en vrijwilligers. Een informele manier om elkaar aan te vullen en te versterken bij de opvoeding van kinderen.

Wil je meer weten over of je aansluiten bij de Gezinsparaplu in Bunschoten-Spakenburg-Zevenhuizen-Eemdijk, stuur dan een mail naar janinedevries@gezinsparaplu.nl voor een vrijblijvende kennismaking.

Woon je ergens anders in de regio Eemland, kijk dan op www.gezinsparaplu.nl voor de parapluhouder bij jou in de buurt.

Wie

Volwassenen