Etalage van De Bibliotheek Eemland

Lezing/ Boekpresentatie Breindrop
Steven Goudbloem en Ruby Beltman zijn auteurs van het boek BREINDROP, een reisverhaal over mentaal vastlopen, hulp en herstel. Op dinsdag 31 oktober geven zij bij de Bibliotheek Eemland in Bunschoten een presentatie/workshop aan de hand van het boek. Het boek en de interactieve boek presentatie zijn voor mensen die zelf zijn vastgelopen, mensen uit hun naaste omgeving, zoals partner, vrienden, collega’s, en ook voor professionals in de zorg en welzijn. De workshop is van 20.00 tot 21.30
Cursus DigiVitaler
Tijdens deze cursus maak je kennis met digitale zorg en leer je de mogelijkheden van de digitale zorg kennen. Na het kijken van korte filmpjes met uitleg, ga je zelf oefenen.
Digitaal Hulpplein
Heb je vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones of internet? Kom dan naar het Digitaal Hulpplein voor gratis hulp en advies. 
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)
Hulp bij vragen over de Digitale Overheid. De medewerker denkt met je mee en geeft informatie zodat je verder kunt. En er kan een afspraak gemaakt worden met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn. Ook voor hulp bij het aanvragen van een DigiD.
Leesclub
In de Leesclub oefen je de Nederlandse taal door samen hetzelfde boek te lezen. Ook als je een cursus Nederlands of NT2 hebt gevolgd, kun je in de Leesclub (A2 en hoger) verder oefenen.
Computercursus voor beginners Klik & tik
Leer de computer gebruiken en ga het internet op. Voor volwassenen met weinig tot geen ervaring met de computer. De cursus kan in eigen tempo worden gevolgd en is gratis.
Online Taalcafé
Oefen de Nederlandse taal in het Online Taalcafé met taaldocent Emma van Ameijde en andere deelnemers. Vanuit je eigen huis of waar je ook bent.
Spreekuur DigiTaalhuis
Gratis advies voor als je beter wil lere lezen, schrijven, de Nederlandse taal spreken of de computer wil gebruiken
Digisterker
Training om digitaal sterker te staan