Aanbod van Buurtplatform Boeiend Bunschoten

Ontdek de 33 specialiteiten van onze lokale ondernemers

Wonen

Wooncoach Gooi en Omstreken

Informatie voor huurders door bezoek van een wooncoach

Bibliotheek

Digisterker

Training om digitaal sterker te staan

Training

Training Voelspriet Hooggevoeligheid

Voelspriet: Voor kinderen die gevoelig zijn en willen leren hoe zij hiermee kunnen omgaan

We krijgen veel (steeds meer) informatie te verwerken. Als dat op een goede manier gebeurt is er niets aan de hand. Bij steeds meer kinderen is duidelijk dat ze gevoelig zijn en overprikkeld raken.

Wanneer het niet goed lukt om alle signalen te verwerken of ze een plek te geven dan kan het zijn dat je gaat trillen of zweten. Dat je boos, verdrietig of bang wordt zonder dat je weet waarom dat is. Je hoofd blijft maar vol lopen en je kunt niet meer stoppen met voelen. Hier kan je best wel last van hebben en daarom is het handig om te weten hoe je al dit gevoel een plek kan geven en hoe je al dit gevoel goed kan inzetten.

Voelen doe je op verschillende manieren: als je iets aanraakt dan voel je of iets hard, zacht, koud of warm is. Ook kun je via je huid voelen of je trui of sokken lekker zitten. Sommige kunnen ook heel goed aanvoelen hoe anderen zich voelen of hoe de sfeer is in een groep. Voelen doen we dus op verschillende manieren.

Om het duidelijk aan de kinderen uit te leggen gebruiken we het woord voelsprieten, die functioneren als een soort antennes die signalen via je zintuigen oppakken. Via je ogen kun je zien. Kinderen die gevoelig zijn kunnen naast de gewone signalen ook goed aanvoelen wat er gaat gebeuren of hoe anderen zich voelen. Als je hier goed gebruik van maakt is het een echte kwaliteit. Je kunt er anderen goed mee helpen maar ook jezelf omdat je weet wat goed voor jou is.

Wat houdt de training in?

We werken met het boekje ‘Help ik voel zo veel’ geschreven door: Carla van Wensen.

Elk kind krijg zijn eigen werkboek en neemt die mee naar de training. Het is een echt werkboek waarin gekleurd, geschreven en gelezen wordt. Als ouder kun je dit makkelijk mee lezen zodat je ook in dit proces wordt meegenomen.

Via dit boekje krijg je oefeningen, opdrachten, spelletjes, tips en lees je verhaaltjes om erachter te komen hoe jij je voelt en hoe je daarmee kunt omgaan. De kinderen leren wat voelsprieten zijn en welke voelsprieten zij hebben. Ze leren hoe ze hun volle hoofd weer leeg kunnen maken en hoe zij zichzelf kunnen beschermen tegen te veel prikkels. Ze leren hoe je kunt ontspannen als je hoofd te vol zit en welke gedachtes helpend zijn en welke niet. Ook brengen we in kaart welke kwaliteiten het kind heeft.

Voor de ouders:

Vooraf en na de training hebben sociaal werkers contact met jullie als ouders. Als er bijzonderheden zijn wordt er contact opgenomen met juli opgenomen. Via het boekje dat de kinderen meekrijgen kun je bekijken wat er besproken wordt.

IBer: gedurende de voorbereidingen, training en afsluiting vindt er afstemming met IB-er/leerkracht mbt training en kind (met uw vooraf gegeven toestemming).

Voor wie is deze training?

Bovenbouw vanaf 8 jaar (groep 5 t/m 8)

Duur van de training:

8 Bijeenkomsten van 1 uur (per bijeenkomst)

Waar wordt de ontmoetingsgroep gegeven en door wie?

De groep wordt op school gegeven door de vaste contactpersoon van De Boei op jouw school.

Als er op jouw school te weinig aanmeldingen zijn wordt de groep bij De Boei, of bij een andere school uit het dorp gehouden.

De groep wordt begeleid door PriscaJetske of Mieke.

Wanneer is de volgende training en hoe geef ik mijn kind op?

Je kun er naar vragen bij de IBer (intern begeleider) van school. Je kunt ook contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@deboeinbunschoten.nl of even te bellen: 033-299 29 22

Samenkomst

SAMEN: Kinderen in scheidingssituaties

Ontmoetingsgroep SAMEN! … Steen voor steen…

Zijn jouw ouders niet meer bij elkaar of gaan ze uit elkaar? Dit is voor jou en je ouders een lastige tijd met veel veranderingen. Er zijn in Nederland veel ouders die niet meer bij elkaar zijn of uit elkaar gaan. Ook in ons dorp. Ook bij jou op school of zelfs in de klas.

Daarom is er de “Samen” ontmoetingsgroep. In deze groep leer je andere kinderen kennen die dit ook meemaken. Jullie delen verhalen en bedenken samen oplossingen voor de veranderingen in je leven.

Deze groep is van en voor jullie

Hier mag jij vertellen wat jij vindt. Je hoeft niet bang te zijn voor wat je ouders ervan zullen denken, hoe ze zich kunnen voelen, want hier draait het even om wat jij vindt en wat jij voelt. Dit betekent NIET dat jouw ouders niet belangrijk zijn, maar soms zorgen jullie zo goed voor jullie ouders dat jullie jezelf een beetje vergeten. We willen elkaar leren kennen, het fijn hebben en we leren jullie om elkaar te helpen.

Voor de ouders:

In de groep is er aandacht voor de ervaringen van de kinderen en de emoties die bij deze veranderingen komen kijken. Het is fijn als ze van anderen horen hoe zij hiermee omgaan. Naast praten krijgen ze ook informatie, oefenen ze met (nieuw) gedrag en dit alles gaat op een spelende en creatieve manier. Zo krijgen de kinderen iedere week een bouwsteen om te bouwen aan hun eigen ‘stevige huis’: de kinderen krijgen allemaal een houten huisje. Hierop plakken ze de bouwsteen voor de eerste bijeenkomst. Ook maken ze een poppetje of nemen ze de tweede bijeenkomst een foto van zichzelf mee. Dit poppetje stellen zij zelf voor. Het huisje blijft in deze ruimte. Aan het eind van de training/groep mag hij mee naar huis.

Voor kinderen is het belangrijk dat ze kunnen blijven praten met allebei de ouders. Hier zullen we ook aandacht aan geven tijdens de ontmoetingsgroep. We hopen hierbij hulp te krijgen van u als ouders of opvoeders. Wanneer één van de ouders uit beeld is, of de leefsituatie van een kind er anders uitziet, passen we de inhoud van de bijeenkomsten aan op uw kind. Er vindt halverwege de training een ouderbijeenkomst plaats waarin er besproken wordt met welke onderwerpen de kinderen bezig zijn en welke invloed dit heeft voor jullie als ouders/opvoeders.

Dit zijn de thema’s van de bijeenkomsten:

 1. Kennismaking
 2. Interview (kinderen interviewen elkaar)
 3. Wat voel ik?
 4. Opkomen voor jezelf
 5. Liefde
 6. Zeggen wat je wilt
 7. Binnenste buiten

Voor wie is deze ontmoetingsgroep?

Voor kinderen van 8-12 jaar. Er is ook een groep voor kinderen van 5-8 jaar. Wij zorgen samen met de school dat er maatjes gemaakt kunnen worden van leeftijdsgenoten. U geeft als ouders (mits mogelijk) beiden toestemming voor deelname. De groepsgrootte: 6-8 kinderen (voorkeur 6, minimaal 4). In een groep komen geen broertjes of zusjes. De duur is steeds 1,5 uur.

Waar wordt de ontmoetingsgroep gegeven en door wie?

De groep wordt op school gegeven door de vaste contactpersoon van De Boei op jouw school.

Als er op jouw school te weinig aanmeldingen zijn wordt de groep bij De Boei, of bij een andere school uit het dorp gehouden.

De groep wordt begeleid door PriscaJetske of Mieke.

Wanneer is de volgende training en hoe geef ik mijn kind op?

Je kun er naar vragen bij de IBer (intern begeleider) van school. Je kunt ook contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@deboeinbunschoten.nl of even te bellen: 033-299 29 22

Prijs

Gratis
Training

Training Omgaan met Faalangst

Bij kinderen met faalangst is de spanning zo groot dat ze zich niet meer goed kunnen concentreren op de momenten dat ze een belangrijke taak moeten doen. Ze kunnen alleen maar denken dat het hen niet lukt. Faalangst is een veel voorkomend probleem, met name onder basisschoolleerlingen.

Tijdens de training krijgen kinderen tips en oefeningen om te leren omgaan met faalangst. Dit wordt gedaan aan de hand van een werkboek. De tips en oefeningen helpen het kind meer rust te ervaren tijdens spannende momenten. Thema’s die onder andere besproken zullen worden zijn de sterke kanten van het kind, herkennen van faalangst, helpende gedachten en hoe het kind om hulp kan vragen bij anderen.

De training is voor kinderen van 7-12 jaar en wordt ook op school gegeven.

Trainers zijn PriscaJetske of Mieke

Prijs

Gratis
Coaching

Hulpverlening bij relaties

Strubbelingen en obstakels komen in elke relatie voor.

Meestal komt u er samen wel uit, maar soms kunt u elkaar even niet meer vinden en dreigen de strubbelingen problemen te worden. Ervaart u zelf problemen in uw relatie en komt u er samen niet meer uit? De gemeente biedt dit jaar de mogelijkheid om kosteloos professionele relatietherapie te volgen voor stellen die binnen hun gezin moeilijkheden ervaren.

Door deze strubbelingen en obstakels tijdig aan te pakken, kan voorkomen worden dat er grotere problemen ontstaan. 

 Professionele hulp

Laagdrempelige relatiehulp wordt in eerste instantie gegeven door De Boei. Tijdens een aantal gesprekken wordt er gezamenlijk gezocht naar handvatten en nieuwe inzichten. Soms is dit niet voldoende en kan therapie verder helpen.  Er wordt dan doorverwezen naar een relatie- of gezinstherapeut. Dit jaar kan de relatietherapie gefinancierd worden vanuit de gemeente Bunschoten.  

Er is een aantal therapeuten beschikbaar. Zij zijn lid van de NVRG (Ned. Vereniging voor Relatie en Gezinstherapeuten). De gesprekken kunnen op locatie bij De Boei gevoerd worden of in de praktijk van de therapeut.

Helpen

Maatjesproject

Iets betekenen voor een ander? Word iemands maatje!

Wil je iets betekenen voor onze inwoners die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken? En ben je minimaal één keer in de twee weken beschikbaar voor een bezoekje aan iemand om gezellig samen (coronaproof) activiteiten te doen waar jullie beiden blij van worden? Meld je dan aan als maatje!

Wij zoeken maatjes voor mensen die tijdelijk een extra steuntje in de rug nodig hebben in de vorm van iemand die tijd en aandacht voor hen heeft. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die weinig contacten hebben, het lastig vinden om contacten te leggen of mensen met bijvoorbeeld een burn-out, sombere gedachten of angsten.

Wat houdt het in om maatje te zijn?

Wij koppelen vrijwilligers één-op-één aan iemand die op een bepaald punt in het leven even een maatje nodig heeft. Samen koffiedrinken, fietsen, koken, iets samen bezoeken of gewoon even bijpraten.

Tijdens een intakegesprek kunt u uw voorkeuren, interesses en hobby’s aangeven. Daarna gaan wij op zoek naar iemand die hierbij aansluit. Een leuke ‘match’ tussen een maatje en deelnemer vinden wij namelijk erg belangrijk. Daarom vindt er altijd een kennismaking plaats en kunnen beide partijen naderhand aangeven of deze ‘match’ er ook is. Vanuit Stichting De Boei krijg je als maatje begeleiding aangeboden. Ook zijn er regelmatig contactmomenten met andere maatjes in de vorm van intervisie.

Wil je graag iets doen voor een ander en is je interesse gewekt? Neem dan contact op via de onderstaande link.

Prijs

Gratis
Advies

Telefoonlijn voor Ouders

Soms zijn je ideeën op en weet je niet meer wat je nu nog met de kinderen kunt gaan doen. Of ben je niet zo geduldig meer als dat je vorig jaar maart was. Kun je wel een tip gebruiken? Of wil je graag even je verhaal kwijt?

Bij De Boei denken we graag met je mee. Over praktische zaken, zoals nieuwe activiteiten of een goede dagindeling. Maar ook over de juiste taal vinden om je kind aan te spreken. De Boei is daarnaast een plek om even je hart te luchten en je uitdagingen te bespreken. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen op 033-299 29 22. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@deboeibunschoten.nl. Je informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wil je graag iets overleggen maar kun je thuis niet vrijuit praten? Dan bieden we daar verschillende oplossingen voor.

Bel gerust, we zijn er voor je!

Tel: 299 29 22

E: info@deboeibunschoten.nl

Prijs

Gratis
Wonen

Buurtbemiddeling

Onenigheid met de buren kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine irritatie over parkeren, herrie of overhangend groen kan uitgroeien tot een vervelend conflict. Gedoe met buren lost u op met een kop koffie en een goed gesprek. Buurtbemiddeling kan u daarbij helpen!

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

Vaak lukt het buren om samen tot een oplossing te komen. Soms lukt dit niet. In dit geval kunt u Buurtbemiddeling inschakelen. Buurtbemiddeling helpt buren om conflicten op te lossen. De buurtbemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide buren. Deze bemiddelaars zijn neutraal en geven geen oordeel. Als buren gaan jullie samen op zoek naar een oplossing. De bemiddelingsgesprekken en afspraken die worden gemaakt zijn vertrouwelijk. Buurtbemiddeling is gratis en is op basis van vrijwilligheid. We verwachten dat iedereen meewerkt aan een voor beide partijen acceptabele oplossing.

Liever een goede buur…

Als uw buren zien dat u rekening met ze houdt, zullen ze ook eerder rekening met u houden. We geven graag een aantal tips om de relatie met buurtgenoten goed te houden. 

• Licht buren vooraf in over een feestje of een verbouwing, zodat ze zich erop in kunnen stellen.

• De buren gedag zeggen en een praatje maken draagt bij aan een prettige sfeer in uw buurt.

• Trek uw schoen uit in huis als u een harde vloer heeft. 

• Ga ’s avonds na 21.00 uur niet meer klussen, boren of slopen. Of bespreek dit met de buren. 

• Houd rekening met uw buren als u uw auto parkeert, zij moeten er ook in en uit kunnen. Staat de auto van de buurman op ‘uw’ parkeerplaats, zoek dan een andere plek.

• Een BBQ of vuurkorf branden mag, maar buren kunnen er last van hebben. Zet ze zo ver mogelijk van de buren vandaan en beperk het gebruik.

• Laat honden op tijd uit en ruim de behoeften op, ook in de tuin. Voorkom zo stankoverlast.

Ga zelf het gesprek aan

Onenigheid met buren? Ga dan eerst zelf het gesprek aan! Tips daarbij zijn:

• Ga het gesprek aan op een moment dat u niet boos bent en tijd hebt om een praatje te maken. Als het niet uitkomt, maak dan een afspraak voor een ander moment. 

• Vertel rustig en kort waar u last van heeft en wat voor gevolgen dat heeft voor u. Dit kunt u doen aan de hand van voorbeelden. 

• Toon ook begrip voor de situatie van de buren.

• Zoek samen naar een oplossing en maak duidelijke en realistische afspraken. 

Komen jullie er samen niet uit? Schakel dan buurtbemiddeling in.

Contact opnemen

Komt u er niet samen met je buren uit of heeft u advies nodig? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling via tel. 033-2992922 of via buurtbemiddeling@deboeibunschoten.nl. Dit is een initiatief van de gemeente Bunschoten, woningbouwcorporaties, De Boei en de politie.

Prijs

Gratis
Hulpverlening

Hulp bij Relatieproblemen

Extra investeren in een gezonde relatie? Een goede relatie onderhouden gaat niet vanzelf. Binnen verschillende relaties en huwelijken ontstaan van tijd tot tijd situaties waardoor de relatie om een extra investering vraagt. Het is dan nodig om tijd vrij te maken om aan je relatie te werken. Zoals elke auto onderhoud nodig heeft, heeft ook een relatie onderhoud nodig.

Wat kan De Boei voor je betekenen?

De sociaal werkers van de Boei kunnen meekijken en meedenken met problemen die zijn ontstaan binnen de relatie. Op een verfrissende, heldere kijk wordt er meegedacht met de situaties waar jullie binnen je relatie tegen aan lopen. Samen willen we met jullie kijken waar er bepaalde patronen zijn ontstaan die de groei van de relatie in de weg kunnen staan. Wil je je als stel bij ons aanmelden, klik dan hier.

Scheiding

Vaak zijn er al lange periodes van relatieproblemen aan vooraf gegaan, voordat mensen kiezen om te scheiden. Maar ook na deze beslissing duurt het vaak nog een tijd voordat de scheiding achter de rug is. Tijdens deze tijd komt er veel op jou en jouw gezin af. Over allerlei zaken moet nog met elkaar overlegd worden. Neem bijvoorbeeld de afspraken over de omgang met eventuele kinderen of de financiële afhandeling van de scheiding.

Het is belangrijk om op een goede, respectvolle manier met elkaar te praten. Zeker wanneer je kinderen hebt, is het belangrijk dat je respectvol met en over je ex-partner blijft praten. Vaak is dat moeilijk. Zeker wanneer jullie ruzie hebben over de scheiding. Toch help je daarmee je kinderen in deze moeilijke periode. Voor kinderen is een scheiding altijd verdrietig. Ook al zullen ze soms blij zijn dat bijvoorbeeld ruzies op zijn gehouden.

Als je ervoor kiest te gaan scheiden, kun je een advocaat of een mediator inschakelen. Het is voor ouders verplicht om een ouderschapsplan te maken voordat een rechter de scheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap goedkeurt.

Wat kan De Boei voor je betekenen?

De sociaal werkers van De Boei kunnen je helpen om alles op een rijtje te zetten wat er moet gebeuren tijdens de scheiding. Daarnaast kunnen ze je ook helpen om op een gezonde manier om te gaan met de emoties die hierbij vaak los komen.

Ook bieden we hulp aan kinderen die problemen krijgen na een scheiding. Zo bieden we een speciale ontmoetingsgroep voor kinderen en hun ouders.

Wil je meer weten? Stuur een mailtje via de paarse knop 'reageer' hiernaast, dan nemen we contact met je op.

Prijs

Gratis
Bijeenkomsten

Naasten van verslaafden

I.v.m. coronavirus worden alle bijeenkomsten online gehouden.

Een reeks avonden voor naasten van verslaafden i.s.m. De Boei, Waypoint, Jellinek en De Moedige Moeders.

Verslavingsproblemen in je directe omgeving kunnen aangrijpend zijn omdat het jou óók kan raken. Je voelt bijvoorbeeld bezorgdheid, verdriet of schaamte. Daarnaast kan ook onbegrip, boosheid en machteloosheid voor veel spanningen zorgen.

Jellinek biedt ondersteuning aan naasten van mensen met een verslavingsprobleem in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Tijdens de avonden worden de volgende thema’s behandeld:

-Verslaving nader bekeken

Waarom worden sommige mensen wel verslaafd en anderen niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand wil helpen van zijn of haar verslaving af te komen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op alle zaken die een rol spelen in het ontstaan, het in stand houden, en het overwinnen van een verslaving.

-Motivatie en terugval

Wat is motivatie? Hoe werkt gedragsverandering en wat kan jij als naaste in dit proces betekenen? Deze avond staat het proces centraal waar iemand doorheen gaat als ze willen stoppen met gebruiken. Je leert beter begrijpen waarom stoppen zo lastig kan zijn en wat jij als naaste kan doen om iemand te motiveren.

-Verslavingsbehandeling

Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling.

-Wat kan ik doen?

De laatste bijeenkomst gaat in op wat jij doet als naaste om met deze lastige situatie om te gaan. Wat doe je allemaal al? Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe bewaak je je eigen kwaliteit van leven? Je krijgt praktische tips en leert het effect van jouw acties op de ander beter inschatten.

Je bent van harte welkom om deze avonden bij te wonen. De avonden zijn van 19.30 tot 21.00 uur en vinden plaats bij Waypoint Bunschoten, Dieselweg 29.

Voor meer informatie, stuur een mail via de paarse knop 'reageer', hiernaast

Bijeenkomsten

Jonge Mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand al lang ziek, gehandicapt, verslaafd of in de war? Misschien is je moeder depressief, of heb je een autistisch broertje, zit je vader in een rolstoel of heeft je zus het syndroom van Down. Dan ben jij een jonge mantelzorger! Je bent niet de enige! 1 op de 4 jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Zorgen voor een ander is natuurlijk hartstikke mooi en je leert er ook veel van. Je wordt handig en sneller zelfstandig. Maar soms kan het je ook teveel worden. Sommige jonge mantelzorgers doen meer klusjes dan andere kinderen of jongeren. Zij passen bijvoorbeeld vaker op, doen meer huishoudelijke klusjes of moeten vaker dan andere kinderen een boodschapje doen. Jonge mantelzorgers geven ook vaak emotionele steun zoals troosten of zorgen voor afleiding. Herken jij je hierin? Misschien merk je dan ook wel eens dat je teveel aan je hoofd hebt. Dit kun je merken doordat je:

• Vaak hoofdpijn hebt

• Jezelf onrustig voelt

• Vaak moe bent

• Jezelf niet altijd goed kunt concentreren

• Soms lessen op school mist

• Eet- of slaapproblemen hebt

Hoe kun je voorkomen dat je teveel last van je zorgen krijgt?

• Zoek informatie over de ziekte of handicap

• Vertel het aan iemand in je omgeving

• Blijf je hobby of sport beoefenen voor ontspanning

Wat kan De Boei voor jou betekenen?

- We brengen je in contact met andere jonge mantelzorgers

- Je kunt meedoen met leuke activiteiten

- Je kunt informatie en advies krijgen over alle vragen die je hebt rond de zorg voor een ander

- Je kunt je verhaal kwijt

- We kunnen meedenken over hoe de zorg wat minder zwaar voor jou kan worden

- Wij kunnen helpen zoeken naar de hulp waar jij behoefte aan hebt.

Neem contact op met Diane door hiernaast op de paarse knop 'reageer' te drukken en een mail te sturen.

Prijs

Gratis
Advies

CLIP

Cliënten Informatiepunt (CLIP)

Op afspraak bereikbaar via De Boei (033-2992922)

Voor alle vragen op het gebied van financiën, wonen, wonen, zorg, welzijn en vervoer kunnen alle inwoners van Bunschoten terecht bij de vrijwilligers van het CLIP. Iedere werkdag zitten er drie vrijwilligers klaar om mee te denken met verschillende vraagstukken.

Voorbeelden van vragen die gesteld worden:

Kom ik aanmerking voor huur- of zorgtoeslag?

Waar kan ik terecht als ik meer zorg nodig heb?

De zorg voor mijn kind valt mij zwaar. Waar kan ik hulp krijgen?

Wie kan mij helpen met mijn belastingaangifte?

Er is iemand aan de deur geweest en nu heb ik een abonnement afgesloten en ik wil er vanaf. Wat nu?

De vrijwilligers van het CLIP hebben kennis van de sociale kaart van Bunschoten en weten bij wie u moet zijn met uw vragen.

Formulierenhulp

Als aanvulling op het aanbod van het CLIP is de Formulierenhulp. Deze vrijwilligers helpen met het invullen van formulieren. Denk hierbij aan formulieren om toeslagen of bijstand aan te vragen. Ook kunnen ze helpen met het opstellen van een bezwaarschrift.

Op Orde

Mensen die hulp nodig hebben met het ordenen van hun administratie kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van Op Orde. Om verschillende redenen kan de post zich soms zo ver opstapelen dat het overzicht zoek raakt. Hierdoor raken mensen het zicht kwijt op hun admnistratie en weten niet meer welke facturen nog betaald moeten worden. De vrijwilligers van Op Orde zoeken de post uit en bedenken samen met u een systeem om de post voortaan te ordenen.

Prijs

Gratis
Hulpverlening

Training Kopzorgen

Voor jongeren die thuis veel zorgen of stress hebben

De jongerentraining Kopzorgen is er voor jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar die een extra steuntje kunnen gebruiken doordat ze thuis veel spanning en stress meemaken. Aan de trainingen doen tussen de 4-10 jongeren mee. Door samen ervaringen uit te wisselen voel je je gezien, gesteund en ervaar je dat je niet de enige bent.

Hoe gaan we te werk bij de jongerentraining?

De jongerentraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur en er zijn twee begeleiders. We starten elke bijeenkomst door samen wat te drinken en bij te praten hoe het met iedereen is. Daarna gaan we aan de slag met een thema. Dit doen we bijvoorbeeld door filmpjes te bekijken, verhalen te lezen, spel, oefeningen, een quiz en leuke ontspannende activiteiten. We sluiten altijd af met een gezamenlijke ontspannende activiteit en een opdracht voor de volgende bijeenkomst. Voor ouders is er tussentijds 1 ouderbijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven wat we in de groep doen en hoe ouders daar thuis verder mee door kunnen gaan.

Welke thema’s komen er aan de orde?

 • De thuissituatie en de gevolgen voor jou
 • Je rol in het gezin
 • Omgaan met gevoelens
 • Schaamte en schuld
 • Informatie over psychiatrie, verslaving en heftige ruzies
 • Omgaan met stress
 • Ruzie en je eigen grenzen
 • Vriendschap en relaties
 • Trots zijn op jezelf en je gezin
 • Afscheid nemen en de toekomst

Voor opgave en/of meer info zie de website button ‘reageren’. Voor vragen neem gerust contact op met Jeanet Nagtegaal, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of per mail jeanet@deboeibunschoten.nl

Prijs

Gratis

De Boei Persoonlijke Begeleiding

Kom je er zelf niet meer uit? De Boei is er voor je
Het kan je zomaar overkomen dat je door omstandigheden van buitenaf, gebeurtenissen en verkeerde keuzes in de problemen raakt en je er zelf niet meer uit komt. Bijvoorbeeld door het overlijden of ziek zijn van een dierbaar persoon of door heftige gebeurtenissen uit je verleden. Het kan zijn dat je problemen hebt in je relatie of andere sociale contacten. Misschien voel je je al een tijd somber en zoek je troost in bepaalde middelen of gewoonten.

Het is dan slim om hulp te zoeken bij een sociaal werker van De Boei en samen te zoeken naar oplossingen. Hulp bij De Boei is altijd gratis!

De Boei is er voor informatie en advies, het bieden van bemiddeling en hulpverlening.
Training

Training Feel Strong

Voor veel jongeren kan het moeilijk zijn om voor zichzelf op te komen en hun grenzen aan te geven. Iets wat wel belangrijk is in de ontwikkeling. Onzekerheid speelt hier vaak een grote rol in. Dit kan leiden tot teruggetrokken gedrag of juist druk en agressief gedrag. Feel Strong biedt de mogelijkheid om jongeren te leren trots op zichzelf te zijn en op een goede manier op te komen voor zichzelf.

Wat is Feel Strong?

Feel Strong is een laagdrempelige weerbaarheidstraining waarbij jongeren in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar zichzelf beter leren kennen door middel van sport, spel en andere oefeningen. Ze leren hun eigen grenzen ontdekken en deze op een goede en effectieve manier aan te geven. Op deze wijze kunnen de jongeren beter voor zichzelf opkomen, ontdekken welke kwaliteiten zij hebben en daardoor zekerder en sterker in hun schoenen staan.

Waarom Feel Strong?

Er komen veel keuzes op je af. Keuzes over je school, toekomst, relaties, identiteit, seksualiteit, enzovoort. Dit zijn vaak vragen waar niet direct een antwoord op te vinden is. Dit kan kan een oorzaak zijn voor stress en onzekerheid. Hij/zij keert zich óf naar binnen door zich terug te trekken, ongemotiveerd te zijn en lusteloos te voelen óf juist naar buiten door bijvoorbeeld agressief gedrag te vertonen en/of te gaan pesten e.d.

Wanneer je jezelf kent en weet waar je kracht zit, wordt je zelfverzekerder. En wanneer je je grenzen kent en deze weet aan te geven, kan je ook de grenzen van anderen aanvoelen. Je bent beter in staat om een keuze te maken.

Feel Strong voor wie?

Voor iedere jongere tussen de tien en vijftien jaar die zelfverzekerder wil worden en zich sterk wil voelen.

Hoe ziet Feel Strong eruit?

De training is een combinatie van verschillende (vecht)sporten, zelfverdediging, spel en oefeningen rondom lichaamshouding, ademhaling, balans e.d. Er zijn 7 lessen waarin per keer een ander thema centraal staat zoals vertrouwen, kracht, groepsdruk, sociale vaardigheden enzovoort.

Voor aanvang van de training wordt met de jongere individueel doelen gesteld waar hij of zij tijdens de training aan kan werken. Het streven is om deze doelen te gaan halen.

Praktische info

De training is voor jongeren van 8 t/m 16 jaar en wordt gegeven door Rebel Sport en begeleid door Jetske Arntzen, Sociaal werker De Boei.

Voor opgave en/of meer info zie de website button ‘reageren’. Voor vragen neem gerust contact op met Jetske Arntzen, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of 06 – 309 79 005 of per mail jetske@deboeibunschoten.nl

Advies

De Boei rouwverwerking voor kinderen

Voor kinderen van 9 – 12 jaar die een dierbaar iemand verloren hebben

Er is een groep rouwverwerking voor kinderen in de leeftijd van 9 – 12 jaar die onlangs of langer geleden iemand uit het gezin of familie verloren hebben.

Vind je het moeilijk om je gevoelens te delen? Hoe het van binnen met je gaat, is aan de buitenkant vaak niet af te lezen. Allerlei gevoelens wisselen elkaar af, verdriet, boosheid, angst, jaloezie en schuldgevoelens.

Als je om iemand rouwt, kunnen verdriet en de dagelijkse dingen zoals school elkaar steeds afwisselen. De meeste kinderen willen geen opvallende aandacht, maar wel erkenning en begrip.

bij De Boei kun je je gevoelens delen met andere kinderen, die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Je zult merken dat je niet de enige bent met zo’n groot verlies. Er zijn nog meer kinderen die iemand kwijt zijn geraakt door de dood.

Wat gaan we doen?

In de groep komen jullie elkaar tegen, kunnen jullie naar elkaars verhaal luisteren, naar muziek luisteren en tekenen. Ook maken we gebruik van creatieve materialen en spel.

Er wordt gewerkt aan:

1. Het besef dat iemand echt overleden is.

2. Leren omgaan met gevoelens.

3. Verder leren gaan zonder de ander, maar wel met herinneringen.

4. Het plekje dat de dierbare houdt in je leven.

Praktische informatie:

Trainer: Prisca Weigand

De training wordt meestal één keer in het voor- en najaar gegeven. Voor opgave en/of meer info zie de website button ‘reageren’. Voor vragen neem gerust contact op met Prisca Weigand, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of per mail prisca@deboeibunschoten.nl

Er is geen verwijzing nodig en de training is kosteloos.

Training

Training Sociale & Emotionele Vaardigheid

Training om zekerder te worden van jezelf en je contacten te verbeteren

• Vind je het moeilijk om vrienden te maken?

• Voel je je je onzeker of verlegen?

• Word je soms gepest? Of doe je dat zelf wel eens?

• Kun je niet zeggen wat je wilt en voelt?

• Heb je soms wel een grote mond, maar voel je je eigenlijk heel alleen?

Je bent zeker niet de enige! Maar het hoeft niet zo te blijven. Als je hier veel last van hebt, kun je er iets aan doen! Bijvoorbeeld door mee te doen aan deze training.

Verschillende TSV trainingen

 • TSV regulier

Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

 • TSV Jong

Voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud. Dit is een aparte training waar de onderwerpen, zoals hierboven omschreven, langs komen. Deze training is speciaal voor het jonge kind opgezet. Daarom herhalen we het geleerde en oefenen we spelenderwijs met elkaar.

 • TSV Autisme

Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud met een vorm van autisme. We gaan in de training aan de slag met het (h)erkennen van emoties bij jezelf en bij anderen. Nu loopt hier geen groep van, maar aanmelden voor deze groep kan altijd. Dan kijken wij of we een groep kunnen vormen en mogelijk starten.

TSV regulier

Wat houdt de training in?

In een groep van ongeveer 6 jongens en meisjes wordt gewerkt met een vast programma, waarin ook veel ruimte is voor iedereen persoonlijk. We praten veel in de kring, maar gaan ook aan de slag met opdrachten, rollenspellen en oefeningen, zoals:

• vaardigheden aanleren om een bepaald probleem op te lossen

• leren luisteren naar jezelf en naar anderen

• leren zeggen wat je nodig hebt

• leren complimenten geven en ontvangen

• leren voor je mening uitkomen

• het geleerde in praktijk brengen

Wat kun je met de training bereiken?

Je kunt vaardigheden leren om moeilijkheden te overwinnen. Je leert op te komen voor jezelf. Je leert te zeggen wat je wilt. Je voelt je hierdoor meer waard en daardoor soms ook minder eenzaam. Je wordt zekerder van jezelf en je kunt je contacten verbeteren.

Wie zijn wij?

De training wordt gegeven door Mieke Verhoef of Prisca Weigand. Er is geen verwijzing nodig. Er zal voor de start van de training een kennismakingsgesprek worden gehouden.

Training

Training BOOS

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, die hun boosheid als last ervaren.

Deze kinderen komen vaker in de problemen door de wijze waarop zij met hun boosheid omgaan.

In 5 bijeenkomsten van 60 minuten gaan we aan de slag met deze boosheid.

De kinderen leren hun ‘vonken’ herkennen en krijgen methodes aangereikt om te kalmeren en weer helder na te denken. Vanuit deze basis kunnen ze problemen en conflicten oplossen.

Tijdens de training wordt verwacht dat kinderen samen met hun ouders actief hiermee bezig zijn. Na elke bijeenkomst krijgen de kinderen oefeningen mee, die ze thuis moeten doen. Een steunende ouder is hierin belangrijk.

Praktische informatie:

Trainer: Prisca Weigand

Er loopt op dit moment geen BOOS training, maar in september 2021 proberen we weer een groep te vormen en een training te starten.

Voor opgave en/of meer info zie de website button ‘reageren’. Voor vragen neem gerust contact op met Prisca Weigand, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of per mail prisca@deboeibunschoten.nl

De Boei Aanbod voor Basisscholen

Trainingen en bijeenkomsten

We geven onze trainingen veelal op de basisscholen zelf. Hier voelen de kinderen zich op hun gemak. Ze kennen de omgeving en zo kan het ook direct of tijdens schooltijd plaatsvinden.

Nu vinden er verschillende trainingen plaats zoals sociale vaardigheden, training voelspriet en de faalangst training. Als je meer informatie wil over deze trainingen kijk dan bij onze diensten. Je kan je voor deze trainingen en bijeenkomsten altijd aanmelden bij De Boei door te bellen naar 033 2992922 of te mailen naar info@deboeibunschoten.nl

Signaleren:

De Boei heeft een signalerende en adviserende rol. Wij hebben de taak om de signalen bij de juiste organisaties te krijgen. Deze organisaties zijn bijvoorbeeld de GGD, het Wijkteam De Lingt en Halt.

Informatie en advies:

Waar nodig kan de Boei zelf hulp bieden in de vorm van gesprekken, advies of een groepsles. We voeren gesprekken met leerkrachten en geven advies waar nodig over verschillende onderwerpen zoals de sociale, emotionele, relationele en seksuele ontwikkeling bij kinderen. We bieden thema leskisten aan met lesmaterialen die de leerkrachten zelf kunnen inzetten.

Aansluiten bij activiteiten:

Als sociaal werkers willen we een bekend gezicht zijn onder de jongeren en leerkrachten, zodat jongeren en leerkrachten vroegtijdig hun vragen kunnen stellen. Als de jongeren ons kennen wordt de drempel om een vraag te stellen verlaagd.

Lessen

Ook biedt De Boei lessen aan op het basisonderwijs. De volgende lessen kunnen aangeboden worden:

Lessen Leskisten

Whatshappy les Relationele en seksuele vorming

Gamen

Sociale weerbaarheid

Mediawijsheid

Kindermishandeling/huiselijk geweld

Positiviteitsles

Cyberpesten

Rouwverwerking (incl. netwerk)

Jonge mantelzorgers

Introductieles de Boei

Prijs

Gratis
Advies

Ouderwijsavonden De Boei

Informatieve avonden met diverse thema's rond opvoeden en opgroeien

Onder de naam 'Ouderwijs' organiseert De Boei informatiebijeenkomsten voor ouders en andere belangstellenden rondom thema’s die te maken hebben met opvoeding. u bent ook in de gelegenheid elkaar te ontmoeten en met andere ouders in gesprek te gaan.

Digitale Ouderwijsavond over slaapgedrag bij jonge kinderen

Omdat de vorige avond zo’n succes was bieden we de avond over slaapgedrag bij jonge kinderen opnieuw aan. De avond is op woensdag 21 april om 19.30 uur. Het is een digitale ouderwijsavond over slapen en wordt inhoudelijk verzorgd door Praktijk ZigZag in samenwerking met De Boei. Dus: heb je de vorige avond gemist? Of waren de kinderen onrustig en heb je niet alles goed kunnen volgen? Dan is er een nieuwe kans.

 Slapen is goed voor de groei en ontwikkeling. Maar in slaap komen of doorslapen is vaak niet vanzelfsprekend voor jonge kinderen. Veel ouders kennen wel periodes waarin hun kind maar blijft huilen of smoesjes bedenkt om toch nog even uit bed te kunnen. Wie kent het niet “Mam, ik moet nog even plassen” of “Papa ik ben bang”! Voor je het weet ben je de hele avond druk met het in bed leggen van je kind. Hoe zorg je er voor dat het naar bed brengen weer vlot en soepel verloopt en jij weer de avond voor jezelf hebt?

Op deze ouderwijsavond gaan we het hebben over een gezond slaapritme, wat normale slaapproblemen zijn en hoe je weer terug kunt komen in dat gezonde slaapritme. Je krijgt praktische tips en hebt de mogelijkheid om vragen te stellen.

De avond is op woensdag 21 april en zal starten om 19.30 uur. Wel graag van tevoren opgeven bij De Boei door te bellen naar 033 – 299 29 22 of te mailen naar Prisca Weigand via p.weigand@deboeibunschoten.nl

Bij aanmelding krijg je een uitnodiging met link om in te loggen en deel te nemen aan deze avond.

Prijs

Gratis

Huiswerkmaatjes De Boei

Ondersteuning van basisschoolleerlingen door vrijwilligers

Voor basisschoolleerlingen die het heel moeilijk vinden om huiswerk te maken. Soms omdat ze geen idee hebben waar ze moeten beginnen en hoe ze moeten leren. Soms vormt het leren van een toets echt een struikelblok. Ook kunnen het kinderen van statushouders zijn die nog niet zo lang in Nederland wonen.

Hiervoor worden passende vrijwilligers gezocht die opgeleid zijn om huiswerkmaatje te worden van een leerling in het basisonderwijs.

Voor extra ondersteuning van leerlingen in het basisonderwijs is De Boei op zoek naar vrijwilligers die kinderen willen helpen bij hun huiswerk bij hen thuis of op school.
Heb je passie voor kinderen en onderwijs en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, meld je dan aan als vrijwilliger.

Opvoedondersteuning De Boei

Voor ouders met vragen over opvoeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar

Vragen als:
-Hoe kan ik omgaan met mijn kind dat niet wil slapen?
-Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind beter naar mij luistert?
-Hoe kan ik mijn kind stimuleren om tijdens het eten aan tafel te blijven zitten?
-Hoe kan ik het beste omgaan met het drukke gedrag van mijn kind?
-Geef ik mijn kind wel genoeg aandacht?
-Mijn kind is onzeker, wat kan ik doen?
-Wat doet de opvoedondersteuner?
De opvoedondersteuner beschikt over brede pedagogische kennis en ruime ervaring in het werken met kinderen/jongeren. De opvoedondersteuner biedt ondersteuning aan gezinnen. Ze bezoekt de gezinnen thuis, waar samen met ouders wordt gezocht naar een praktisch haalbare aanpak van situaties waar de ouders in de opvoeding tegenaan lopen.

Aanmelden
Opvoedondersteuning wordt kosteloos aangeboden


Wie kunnen aanmelden?
Ook leerkrachten, leidsters, wijkverpleegkundigen, schoolartsen en andere professionals kunnen in overleg met ouders aanmelden.

Persoonlijke begeleiding Opvoeden en Opgroeien

Persoonlijke ondersteuning voor u en/of uw kind

Opvoedvragen
Opvoeden is leuk, maar niet altijd gemakkelijk. Ouderschap is een leerproces, met steeds weer nieuwe uitdagingen. Dat je als ouders soms twijfels hebt over de ontwikkeling van je kind(eren) is heel normaal. Elke leeftijdsfase roept zijn eigen specifieke kleine of grote vragen op.

Kind
Daarbij kan het voorkomen dat kinderen een periode niet goed in hun vel zitten. Het kan helpend zijn als er iemand met pedagogische kennis meekijkt of de oorzaak te achterhalen is. Ook kan het zijn dat een kind (vanaf groep 8) behoefte heeft aan een luisterend oor, iemand die er speciaal voor het kind is om met hem te praten. Dan kan een aanmelding gedaan worden bij het Support-project.

Aanbod
Binnen de Boei zijn er diverse mogelijkheden om ouders en hun kinderen te helpen. Zo kan bij alle opvoedvragen contact opgenomen worden met de opvoedondersteuner van de Boei. Ook bij vragen over sociale vaardigheden of verlies van dierbaren kan contact opgenomen worden met de Boei.

Binnen het gehele aanbod wordt samen gezocht naar een praktisch haalbare aanpak van situaties waar ouders en hun kinderen tegenaan lopen.

De Boei Hulpdienst door Vrijwilligers

Praktische hulp en ondersteuning door een vrijwilliger. De hulpdienst is er voor mensen die (tijdelijk) hulp en ondersteuning nodig hebben. Deze hulp is er als aanvulling op de inzet van familie, vrienden en de thuiszorg. De vrijwilligers van de hulpdienst kunnen bijvoorbeeld mee als chauffeur en begeleider naar een arts, boodschappen doen, een bezoek brengen of een kleine klus in huis doen.
Helpen

De Boei Steunpunt Mantelzorg

Onafhankelijke informatie, ondersteuning, trainingen en advies voor Mantelzorgers.

Mensen die chronisch ziek of om een andere reden hulpbehoevend zijn, kunnen afhankelijk zijn van mensen in hun omgeving die voor ze zorgen. Deze mensen zijn mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen voor hun partner, ouders, kind, familielid of kennis met een chronische ziekte of handicap. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen. Zo helpt men bijvoorbeeld bij de dagelijkse verzorging, het doen van de boodschappen en de administratie.

Omdat het geven van mantelzorg vaak zo vanzelfsprekend voelt, staan de meeste mantelzorgers er niet bij stil. De mantelzorgtaken kunnen echter langzaam maar zeker steeds meer tijd gaan nemen. Niet zelden hebben mantelzorgers hierdoor minder vrije tijd te besteden.

Het Steunpunt Mantelzorg is er voor alle mantelzorgers en biedt onafhankelijke informatie, ondersteuning en advies. Naast individuele ondersteuning worden er ook informatiebijeenkomsten, contactmomenten met andere mantelzorgers en cursussen aangeboden.

U kunt zich bij De Boei inschrijven als mantelzorger wanneer:

-U tenminste 3 maanden achtereen minimaal 8 uur per week voor iemand zorgt

-Degene waarvoor u zorgt woonachtig is in Bunschoten-Spakenburg of Eemdijk

-U hulp biedt aan iemand, niet omdat u een hulpverlenend beroep heeft, maar omdat u een sociale relatie met die persoon heeft zoals een familielid, vriend of buur.

-De hulp bestaat uit verzorging maar ook bij noodzakelijke dagelijkse activiteiten, zoals het voeren van een huishouden.

-De hulp verder gaat dan de gebruikelijke hulp die huisgenoten aan elkaar geven.

-Dankzij uw hulp de ander zich kan redden, thuis kan blijven wonen en deel kan blijven nemen aan de samenleving.

Persoonsalarmering

Met een druk op de knop hulp inroepen.

De Boei biedt daarvoor personenalarmering aan. Via een kastje aan de muur kan er met een persoonlijke zender om de hals of pols contact gemaakt worden met de meldkamer. Bij de meldkamer zijn de persoonlijke gegevens en drie contactpersonen bekend. Op deze manier kan er snel iemand naar uw huis gestuurd worden.

De kosten voor deze alarmering bedragen € 22,50 per maand, via automatische incasso. De eenmalige aansluitkosten bedragen 30,-.

Meer informatie en aanvragen?

Wanneer u verzekerd bent via Zilveren Kruis, kunt u voordeliger of zelfs gratis een persoonsalarmering aanvragen. Dit kunt u doen bij ATA personenalarmering. Mee info via hun website:

www.atapersonenalarmering.nl

Ouderenadviseur

Steun en advies bij de veranderingen rond ouder worden.
Betekent ouder worden veel veranderingen in uw leven? En zoekt u steun bij het zoeken naar oplossingen? U kunt uw situatie eens bespreken met de sociaal werker die er speciaal is voor ouderen, de Ouderenadviseur. Haar naam is Marloes Bergsma.

U kunt haar bereiken bij De Boei op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tijdens kantooruren
Taaltrainingen

Taalcafé Kleurrijk Bunschoten

De taal- en ontmoetingsgroep van De Boei, in samenwerking met de Bibliotheek Bunschoten

Het Taalcafé vindt plaats bij de Bibliotheek, Blokkenmakerssteeg 7 in Bunschoten. Op dit moment is ivm de Coronamaatregelen het Taalcafe opgeschort tot 19 januari a.s.

Op woensdagavond groep 1 van 18.45 - 19.45 uur en groep 2 van 20.00 - 21.00 uur. Op donderdagochtend groep 1 van 9.45 - 10.45 uur en groep 2 van 10.00 - 11.00 uur. Ontmoeting tussen vrijwilligers en mensen die in Bunschoten wonen en van wie Nederlands niet de moedertaal is.

Op woensdagavond en donderdagochtend komt de taal/ontmoetingsgroepen samen en wordt met elkaar gesproken over diverse dagelijkse onderwerpen zoals boodschappen doen, opvoeding, school, met openbaar vervoer reizen en de Nederlandse cultuur. Taalcoaches oefenen met de deelnemers de Nederlandse taal met behulp van verschillend lesmateriaal van Taal voor het Leven.

Als je niet op de les kunt komen, graag afmelden via 06 120 65 249

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Amelita Kamerman van De Boei via de knop op deze pagina.

Prijs

Gratis

Busreis

Jaarlijkse bustocht van De Boei voor 60 plussers
Bedoeld voor inwoners van Bunschoten, Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen.
De bestemming is in Nederland. Aanmelden kan via het invullen van de automatische machtiging op het kantoor van De Boei: Bikkersweg 30.

Mocht je op de hoogte gehouden willen worden, dan kan je contact opnemen met Wil Hop bij De Boei
Bijeenkomsten

De Huiskamer

Een kopje koffie, een gesprek, een spelletje of een film.

De Huiskamer is er speciaal voor (alleenstaande) mensen die het gezellig vinden om af en toe samen koffie te drinken en andere mensen te ontmoeten. U bent iedere woensdag en donderdag van 10.15-11.45 uur van harte welkom. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een lunch, bingo, een film of informatie over bijvoorbeeld valpreventie.

Locatie: De Woelige Hoek

Aanmelden? Of heeft u vervoer nodig? Neem dan contact op met Amelita Kamerman, 033 - 299 2922

Prijs

€1,00
Bijeenkomsten

Alzheimer Cafe

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners

I.v.m. coronavirus zijn alle bijeenkomsten voorlopig afgelast. Het team organiseert wel online bijeenkomsten. Zodra die bekend zijn maken we de nieuwe data bekend op de deze site.

De zorg voor mensen met dementie vergt veel energie en doorzettingsvermogen. Het is voor direct betrokkenen van belang om op tijd om steun en advies te vragen, zodat men goed geïnformeerd is en ervaringen kan delen. Het Alzheimer Café biedt daartoe gelegenheid. .

Normaal gesproken iedere tweede dinsdagavond van de maand, bij de Mandemaaker Kerkstraat 103 te Bunschoten. Inloop 19.00 uur, programma van 19.30 - 21.00 uur.

Kijk voor actuele informatie onder het kopje 'Agenda' boven in de website

Bijeenkomsten

Dagactiviteit MEEDOEN

I.v.m. coronavirus worden alle bijeenkomsten tot 19 januari a.s. afgelast.

Met Elkaar Eten, Doen Ontspannen en Natafelen. Waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten.

Een voorziening van De Boei voor ouderen die een steuntje nodig hebben bij het deelnemen aan een activiteit. Tijdens het ochtendprogramma is er ruimte om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarnaast is er de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan, een spelletje te doen of te helpen met de maaltijd. Tussen de middag is er een warme maaltijd die klaar wordt gemaakt onder begeleiding van de vrijwilligers.

Dagactiviteit Meedoen is speciaal bedoeld voor mensen die:

- Geen indicatie hebben en niet op een wachtlijst staan voor dagbesteding

- Zelfstandig wonen

- Wonen in Bunschoten

Wanneer:

Iedere donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur

Iedere maandag tussen 10.00 en 13.30 uur

Voor beide dagen is er momenteel een wachtlijst.

Waar:

De Samenklank: Bikkersweg 86 in Bunschoten.

Door wie:

De begeleiding wordt gedaan door een enthousiaste groep geschoolde vrijwilligers van De Boei.

Vervoer:

Als het vervoer niet zelf geregeld kan worden, kan er gebruik worden gemaakt van de vervoersvoorziening door vrijwilligers.

Voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek, neem contact op met Joost Bakker

Zoom