Training

Training Voelspriet Hooggevoeligheid

Voelspriet: Voor kinderen die gevoelig zijn en willen leren hoe zij hiermee kunnen omgaan

We krijgen veel (steeds meer) informatie te verwerken. Als dat op een goede manier gebeurt is er niets aan de hand. Bij steeds meer kinderen is duidelijk dat ze gevoelig zijn en overprikkeld raken.

Wanneer het niet goed lukt om alle signalen te verwerken of ze een plek te geven dan kan het zijn dat je gaat trillen of zweten. Dat je boos, verdrietig of bang wordt zonder dat je weet waarom dat is. Je hoofd blijft maar vol lopen en je kunt niet meer stoppen met voelen. Hier kan je best wel last van hebben en daarom is het handig om te weten hoe je al dit gevoel een plek kan geven en hoe je al dit gevoel goed kan inzetten.

Voelen doe je op verschillende manieren: als je iets aanraakt dan voel je of iets hard, zacht, koud of warm is. Ook kun je via je huid voelen of je trui of sokken lekker zitten. Sommige kunnen ook heel goed aanvoelen hoe anderen zich voelen of hoe de sfeer is in een groep. Voelen doen we dus op verschillende manieren.

Om het duidelijk aan de kinderen uit te leggen gebruiken we het woord voelsprieten, die functioneren als een soort antennes die signalen via je zintuigen oppakken. Via je ogen kun je zien. Kinderen die gevoelig zijn kunnen naast de gewone signalen ook goed aanvoelen wat er gaat gebeuren of hoe anderen zich voelen. Als je hier goed gebruik van maakt is het een echte kwaliteit. Je kunt er anderen goed mee helpen maar ook jezelf omdat je weet wat goed voor jou is.

Wat houdt de training in?

We werken met het boekje ‘Help ik voel zo veel’ geschreven door: Carla van Wensen.

Elk kind krijg zijn eigen werkboek en neemt die mee naar de training. Het is een echt werkboek waarin gekleurd, geschreven en gelezen wordt. Als ouder kun je dit makkelijk mee lezen zodat je ook in dit proces wordt meegenomen.

Via dit boekje krijg je oefeningen, opdrachten, spelletjes, tips en lees je verhaaltjes om erachter te komen hoe jij je voelt en hoe je daarmee kunt omgaan. De kinderen leren wat voelsprieten zijn en welke voelsprieten zij hebben. Ze leren hoe ze hun volle hoofd weer leeg kunnen maken en hoe zij zichzelf kunnen beschermen tegen te veel prikkels. Ze leren hoe je kunt ontspannen als je hoofd te vol zit en welke gedachtes helpend zijn en welke niet. Ook brengen we in kaart welke kwaliteiten het kind heeft.

Voor de ouders:

Vooraf en na de training hebben sociaal werkers contact met jullie als ouders. Als er bijzonderheden zijn wordt er contact opgenomen met juli opgenomen. Via het boekje dat de kinderen meekrijgen kun je bekijken wat er besproken wordt.

IBer: gedurende de voorbereidingen, training en afsluiting vindt er afstemming met IB-er/leerkracht mbt training en kind (met uw vooraf gegeven toestemming).

Voor wie is deze training?

Bovenbouw vanaf 8 jaar (groep 5 t/m 8)

Duur van de training:

8 Bijeenkomsten van 1 uur (per bijeenkomst)

Waar wordt de ontmoetingsgroep gegeven en door wie?

De groep wordt op school gegeven door de vaste contactpersoon van De Boei op jouw school.

Als er op jouw school te weinig aanmeldingen zijn wordt de groep bij De Boei, of bij een andere school uit het dorp gehouden.

De groep wordt begeleid door PriscaJetske of Mieke.

Wanneer is de volgende training en hoe geef ik mijn kind op?

Je kun er naar vragen bij de IBer (intern begeleider) van school. Je kunt ook contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@deboeinbunschoten.nl of even te bellen: 033-299 29 22

Samenkomst

SAMEN: Kinderen in scheidingssituaties

Ontmoetingsgroep SAMEN! … Steen voor steen…

Zijn jouw ouders niet meer bij elkaar of gaan ze uit elkaar? Dit is voor jou en je ouders een lastige tijd met veel veranderingen. Er zijn in Nederland veel ouders die niet meer bij elkaar zijn of uit elkaar gaan. Ook in ons dorp. Ook bij jou op school of zelfs in de klas.

Daarom is er de “Samen” ontmoetingsgroep. In deze groep leer je andere kinderen kennen die dit ook meemaken. Jullie delen verhalen en bedenken samen oplossingen voor de veranderingen in je leven.

Deze groep is van en voor jullie

Hier mag jij vertellen wat jij vindt. Je hoeft niet bang te zijn voor wat je ouders ervan zullen denken, hoe ze zich kunnen voelen, want hier draait het even om wat jij vindt en wat jij voelt. Dit betekent NIET dat jouw ouders niet belangrijk zijn, maar soms zorgen jullie zo goed voor jullie ouders dat jullie jezelf een beetje vergeten. We willen elkaar leren kennen, het fijn hebben en we leren jullie om elkaar te helpen.

Voor de ouders:

In de groep is er aandacht voor de ervaringen van de kinderen en de emoties die bij deze veranderingen komen kijken. Het is fijn als ze van anderen horen hoe zij hiermee omgaan. Naast praten krijgen ze ook informatie, oefenen ze met (nieuw) gedrag en dit alles gaat op een spelende en creatieve manier. Zo krijgen de kinderen iedere week een bouwsteen om te bouwen aan hun eigen ‘stevige huis’: de kinderen krijgen allemaal een houten huisje. Hierop plakken ze de bouwsteen voor de eerste bijeenkomst. Ook maken ze een poppetje of nemen ze de tweede bijeenkomst een foto van zichzelf mee. Dit poppetje stellen zij zelf voor. Het huisje blijft in deze ruimte. Aan het eind van de training/groep mag hij mee naar huis.

Voor kinderen is het belangrijk dat ze kunnen blijven praten met allebei de ouders. Hier zullen we ook aandacht aan geven tijdens de ontmoetingsgroep. We hopen hierbij hulp te krijgen van u als ouders of opvoeders. Wanneer één van de ouders uit beeld is, of de leefsituatie van een kind er anders uitziet, passen we de inhoud van de bijeenkomsten aan op uw kind. Er vindt halverwege de training een ouderbijeenkomst plaats waarin er besproken wordt met welke onderwerpen de kinderen bezig zijn en welke invloed dit heeft voor jullie als ouders/opvoeders.

Dit zijn de thema’s van de bijeenkomsten:

 1. Kennismaking
 2. Interview (kinderen interviewen elkaar)
 3. Wat voel ik?
 4. Opkomen voor jezelf
 5. Liefde
 6. Zeggen wat je wilt
 7. Binnenste buiten

Voor wie is deze ontmoetingsgroep?

Voor kinderen van 8-12 jaar. Er is ook een groep voor kinderen van 5-8 jaar. Wij zorgen samen met de school dat er maatjes gemaakt kunnen worden van leeftijdsgenoten. U geeft als ouders (mits mogelijk) beiden toestemming voor deelname. De groepsgrootte: 6-8 kinderen (voorkeur 6, minimaal 4). In een groep komen geen broertjes of zusjes. De duur is steeds 1,5 uur.

Waar wordt de ontmoetingsgroep gegeven en door wie?

De groep wordt op school gegeven door de vaste contactpersoon van De Boei op jouw school.

Als er op jouw school te weinig aanmeldingen zijn wordt de groep bij De Boei, of bij een andere school uit het dorp gehouden.

De groep wordt begeleid door PriscaJetske of Mieke.

Wanneer is de volgende training en hoe geef ik mijn kind op?

Je kun er naar vragen bij de IBer (intern begeleider) van school. Je kunt ook contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@deboeinbunschoten.nl of even te bellen: 033-299 29 22

Prijs

€0.00
Training

Training Omgaan met Faalangst

Bij kinderen met faalangst is de spanning zo groot dat ze zich niet meer goed kunnen concentreren op de momenten dat ze een belangrijke taak moeten doen. Ze kunnen alleen maar denken dat het hen niet lukt. Faalangst is een veel voorkomend probleem, met name onder basisschoolleerlingen.

Tijdens de training krijgen kinderen tips en oefeningen om te leren omgaan met faalangst. Dit wordt gedaan aan de hand van een werkboek. De tips en oefeningen helpen het kind meer rust te ervaren tijdens spannende momenten. Thema’s die onder andere besproken zullen worden zijn de sterke kanten van het kind, herkennen van faalangst, helpende gedachten en hoe het kind om hulp kan vragen bij anderen.

De training is voor kinderen van 7-12 jaar en wordt ook op school gegeven.

Trainers zijn PriscaJetske of Mieke

Prijs

€0.00
Coaching

Hulpverlening bij relaties

Strubbelingen en obstakels komen in elke relatie voor.

Meestal komt u er samen wel uit, maar soms kunt u elkaar even niet meer vinden en dreigen de strubbelingen problemen te worden. Ervaart u zelf problemen in uw relatie en komt u er samen niet meer uit? De gemeente biedt dit jaar de mogelijkheid om kosteloos professionele relatietherapie te volgen voor stellen die binnen hun gezin moeilijkheden ervaren.

Door deze strubbelingen en obstakels tijdig aan te pakken, kan voorkomen worden dat er grotere problemen ontstaan. 

 Professionele hulp

Laagdrempelige relatiehulp wordt in eerste instantie gegeven door De Boei. Tijdens een aantal gesprekken wordt er gezamenlijk gezocht naar handvatten en nieuwe inzichten. Soms is dit niet voldoende en kan therapie verder helpen.  Er wordt dan doorverwezen naar een relatie- of gezinstherapeut. Dit jaar kan de relatietherapie gefinancierd worden vanuit de gemeente Bunschoten.  

Er is een aantal therapeuten beschikbaar. Zij zijn lid van de NVRG (Ned. Vereniging voor Relatie en Gezinstherapeuten). De gesprekken kunnen op locatie bij De Boei gevoerd worden of in de praktijk van de therapeut.

Helpen

Maatjesproject

Iets betekenen voor een ander? Word iemands maatje!

Wil je iets betekenen voor onze inwoners die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken? En ben je minimaal één keer in de twee weken beschikbaar voor een bezoekje aan iemand om gezellig samen (coronaproof) activiteiten te doen waar jullie beiden blij van worden? Meld je dan aan als maatje!

Wij zoeken maatjes voor mensen die tijdelijk een extra steuntje in de rug nodig hebben in de vorm van iemand die tijd en aandacht voor hen heeft. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die weinig contacten hebben, het lastig vinden om contacten te leggen of mensen met bijvoorbeeld een burn-out, sombere gedachten of angsten.

Wat houdt het in om maatje te zijn?

Wij koppelen vrijwilligers één-op-één aan iemand die op een bepaald punt in het leven even een maatje nodig heeft. Samen koffiedrinken, fietsen, koken, iets samen bezoeken of gewoon even bijpraten.

Tijdens een intakegesprek kunt u uw voorkeuren, interesses en hobby’s aangeven. Daarna gaan wij op zoek naar iemand die hierbij aansluit. Een leuke ‘match’ tussen een maatje en deelnemer vinden wij namelijk erg belangrijk. Daarom vindt er altijd een kennismaking plaats en kunnen beide partijen naderhand aangeven of deze ‘match’ er ook is. Vanuit Stichting De Boei krijg je als maatje begeleiding aangeboden. Ook zijn er regelmatig contactmomenten met andere maatjes in de vorm van intervisie.

Wil je graag iets doen voor een ander en is je interesse gewekt? Neem dan contact op via de onderstaande link.

Prijs

€0.00
Advies

Telefoonlijn voor Ouders

Soms zijn je ideeën op en weet je niet meer wat je nu nog met de kinderen kunt gaan doen. Of ben je niet zo geduldig meer als dat je vorig jaar maart was. Kun je wel een tip gebruiken? Of wil je graag even je verhaal kwijt?

Bij De Boei denken we graag met je mee. Over praktische zaken, zoals nieuwe activiteiten of een goede dagindeling. Maar ook over de juiste taal vinden om je kind aan te spreken. De Boei is daarnaast een plek om even je hart te luchten en je uitdagingen te bespreken. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen op 033-299 29 22. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@deboeibunschoten.nl. Je informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wil je graag iets overleggen maar kun je thuis niet vrijuit praten? Dan bieden we daar verschillende oplossingen voor.

Bel gerust, we zijn er voor je!

Tel: 299 29 22

E: info@deboeibunschoten.nl

Prijs

€0.00
Wonen

Buurtbemiddeling

Onenigheid met de buren kan het woonplezier behoorlijk verpesten. Een kleine irritatie over parkeren, herrie of overhangend groen kan uitgroeien tot een vervelend conflict. Gedoe met buren lost u op met een kop koffie en een goed gesprek. Buurtbemiddeling kan u daarbij helpen!

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

Vaak lukt het buren om samen tot een oplossing te komen. Soms lukt dit niet. In dit geval kunt u Buurtbemiddeling inschakelen. Buurtbemiddeling helpt buren om conflicten op te lossen. De buurtbemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide buren. Deze bemiddelaars zijn neutraal en geven geen oordeel. Als buren gaan jullie samen op zoek naar een oplossing. De bemiddelingsgesprekken en afspraken die worden gemaakt zijn vertrouwelijk. Buurtbemiddeling is gratis en is op basis van vrijwilligheid. We verwachten dat iedereen meewerkt aan een voor beide partijen acceptabele oplossing.

Liever een goede buur…

Als uw buren zien dat u rekening met ze houdt, zullen ze ook eerder rekening met u houden. We geven graag een aantal tips om de relatie met buurtgenoten goed te houden. 

• Licht buren vooraf in over een feestje of een verbouwing, zodat ze zich erop in kunnen stellen.

• De buren gedag zeggen en een praatje maken draagt bij aan een prettige sfeer in uw buurt.

• Trek uw schoen uit in huis als u een harde vloer heeft. 

• Ga ’s avonds na 21.00 uur niet meer klussen, boren of slopen. Of bespreek dit met de buren. 

• Houd rekening met uw buren als u uw auto parkeert, zij moeten er ook in en uit kunnen. Staat de auto van de buurman op ‘uw’ parkeerplaats, zoek dan een andere plek.

• Een BBQ of vuurkorf branden mag, maar buren kunnen er last van hebben. Zet ze zo ver mogelijk van de buren vandaan en beperk het gebruik.

• Laat honden op tijd uit en ruim de behoeften op, ook in de tuin. Voorkom zo stankoverlast.

Ga zelf het gesprek aan

Onenigheid met buren? Ga dan eerst zelf het gesprek aan! Tips daarbij zijn:

• Ga het gesprek aan op een moment dat u niet boos bent en tijd hebt om een praatje te maken. Als het niet uitkomt, maak dan een afspraak voor een ander moment. 

• Vertel rustig en kort waar u last van heeft en wat voor gevolgen dat heeft voor u. Dit kunt u doen aan de hand van voorbeelden. 

• Toon ook begrip voor de situatie van de buren.

• Zoek samen naar een oplossing en maak duidelijke en realistische afspraken. 

Komen jullie er samen niet uit? Schakel dan buurtbemiddeling in.

Contact opnemen

Komt u er niet samen met je buren uit of heeft u advies nodig? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling via tel. 033-2992922 of via buurtbemiddeling@deboeibunschoten.nl. Dit is een initiatief van de gemeente Bunschoten, woningbouwcorporaties, De Boei en de politie.

Prijs

€0.00
Hulpverlening

Hulp bij Relatieproblemen

Extra investeren in een gezonde relatie? Een goede relatie onderhouden gaat niet vanzelf. Binnen verschillende relaties en huwelijken ontstaan van tijd tot tijd situaties waardoor de relatie om een extra investering vraagt. Het is dan nodig om tijd vrij te maken om aan je relatie te werken. Zoals elke auto onderhoud nodig heeft, heeft ook een relatie onderhoud nodig.

Wat kan De Boei voor je betekenen?

De sociaal werkers van de Boei kunnen meekijken en meedenken met problemen die zijn ontstaan binnen de relatie. Op een verfrissende, heldere kijk wordt er meegedacht met de situaties waar jullie binnen je relatie tegen aan lopen. Samen willen we met jullie kijken waar er bepaalde patronen zijn ontstaan die de groei van de relatie in de weg kunnen staan. Wil je je als stel bij ons aanmelden, klik dan hier.

Scheiding

Vaak zijn er al lange periodes van relatieproblemen aan vooraf gegaan, voordat mensen kiezen om te scheiden. Maar ook na deze beslissing duurt het vaak nog een tijd voordat de scheiding achter de rug is. Tijdens deze tijd komt er veel op jou en jouw gezin af. Over allerlei zaken moet nog met elkaar overlegd worden. Neem bijvoorbeeld de afspraken over de omgang met eventuele kinderen of de financiële afhandeling van de scheiding.

Het is belangrijk om op een goede, respectvolle manier met elkaar te praten. Zeker wanneer je kinderen hebt, is het belangrijk dat je respectvol met en over je ex-partner blijft praten. Vaak is dat moeilijk. Zeker wanneer jullie ruzie hebben over de scheiding. Toch help je daarmee je kinderen in deze moeilijke periode. Voor kinderen is een scheiding altijd verdrietig. Ook al zullen ze soms blij zijn dat bijvoorbeeld ruzies op zijn gehouden.

Als je ervoor kiest te gaan scheiden, kun je een advocaat of een mediator inschakelen. Het is voor ouders verplicht om een ouderschapsplan te maken voordat een rechter de scheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap goedkeurt.

Wat kan De Boei voor je betekenen?

De sociaal werkers van De Boei kunnen je helpen om alles op een rijtje te zetten wat er moet gebeuren tijdens de scheiding. Daarnaast kunnen ze je ook helpen om op een gezonde manier om te gaan met de emoties die hierbij vaak los komen.

Ook bieden we hulp aan kinderen die problemen krijgen na een scheiding. Zo bieden we een speciale ontmoetingsgroep voor kinderen en hun ouders.

Wil je meer weten? Stuur een mailtje via de paarse knop 'reageer' hiernaast, dan nemen we contact met je op.

Prijs

€0.00
Bijeenkomsten

Naasten van verslaafden

I.v.m. coronavirus worden alle bijeenkomsten online gehouden.

Een reeks avonden voor naasten van verslaafden i.s.m. De Boei, Waypoint, Jellinek en De Moedige Moeders.

Verslavingsproblemen in je directe omgeving kunnen aangrijpend zijn omdat het jou óók kan raken. Je voelt bijvoorbeeld bezorgdheid, verdriet of schaamte. Daarnaast kan ook onbegrip, boosheid en machteloosheid voor veel spanningen zorgen.

Jellinek biedt ondersteuning aan naasten van mensen met een verslavingsprobleem in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Tijdens de avonden worden de volgende thema’s behandeld:

-Verslaving nader bekeken

Waarom worden sommige mensen wel verslaafd en anderen niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand wil helpen van zijn of haar verslaving af te komen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op alle zaken die een rol spelen in het ontstaan, het in stand houden, en het overwinnen van een verslaving.

-Motivatie en terugval

Wat is motivatie? Hoe werkt gedragsverandering en wat kan jij als naaste in dit proces betekenen? Deze avond staat het proces centraal waar iemand doorheen gaat als ze willen stoppen met gebruiken. Je leert beter begrijpen waarom stoppen zo lastig kan zijn en wat jij als naaste kan doen om iemand te motiveren.

-Verslavingsbehandeling

Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling.

-Wat kan ik doen?

De laatste bijeenkomst gaat in op wat jij doet als naaste om met deze lastige situatie om te gaan. Wat doe je allemaal al? Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe bewaak je je eigen kwaliteit van leven? Je krijgt praktische tips en leert het effect van jouw acties op de ander beter inschatten.

Je bent van harte welkom om deze avonden bij te wonen. De avonden zijn van 19.30 tot 21.00 uur en vinden plaats bij Waypoint Bunschoten, Dieselweg 29.

Voor meer informatie, stuur een mail via de paarse knop 'reageer', hiernaast

Bijeenkomsten

Jonge Mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand al lang ziek, gehandicapt, verslaafd of in de war? Misschien is je moeder depressief, of heb je een autistisch broertje, zit je vader in een rolstoel of heeft je zus het syndroom van Down. Dan ben jij een jonge mantelzorger! Je bent niet de enige! 1 op de 4 jongeren in Nederland is jonge mantelzorger. Zorgen voor een ander is natuurlijk hartstikke mooi en je leert er ook veel van. Je wordt handig en sneller zelfstandig. Maar soms kan het je ook teveel worden. Sommige jonge mantelzorgers doen meer klusjes dan andere kinderen of jongeren. Zij passen bijvoorbeeld vaker op, doen meer huishoudelijke klusjes of moeten vaker dan andere kinderen een boodschapje doen. Jonge mantelzorgers geven ook vaak emotionele steun zoals troosten of zorgen voor afleiding. Herken jij je hierin? Misschien merk je dan ook wel eens dat je teveel aan je hoofd hebt. Dit kun je merken doordat je:

• Vaak hoofdpijn hebt

• Jezelf onrustig voelt

• Vaak moe bent

• Jezelf niet altijd goed kunt concentreren

• Soms lessen op school mist

• Eet- of slaapproblemen hebt

Hoe kun je voorkomen dat je teveel last van je zorgen krijgt?

• Zoek informatie over de ziekte of handicap

• Vertel het aan iemand in je omgeving

• Blijf je hobby of sport beoefenen voor ontspanning

Wat kan De Boei voor jou betekenen?

- We brengen je in contact met andere jonge mantelzorgers

- Je kunt meedoen met leuke activiteiten

- Je kunt informatie en advies krijgen over alle vragen die je hebt rond de zorg voor een ander

- Je kunt je verhaal kwijt

- We kunnen meedenken over hoe de zorg wat minder zwaar voor jou kan worden

- Wij kunnen helpen zoeken naar de hulp waar jij behoefte aan hebt.

Neem contact op met Diane door hiernaast op de paarse knop 'reageer' te drukken en een mail te sturen.

Prijs

€0.00
Advies

CLIP

Cliënten Informatiepunt (CLIP)

Op afspraak bereikbaar via De Boei (033-2992922)

Voor alle vragen op het gebied van financiën, wonen, wonen, zorg, welzijn en vervoer kunnen alle inwoners van Bunschoten terecht bij de vrijwilligers van het CLIP. Iedere werkdag zitten er drie vrijwilligers klaar om mee te denken met verschillende vraagstukken.

Voorbeelden van vragen die gesteld worden:

Kom ik aanmerking voor huur- of zorgtoeslag?

Waar kan ik terecht als ik meer zorg nodig heb?

De zorg voor mijn kind valt mij zwaar. Waar kan ik hulp krijgen?

Wie kan mij helpen met mijn belastingaangifte?

Er is iemand aan de deur geweest en nu heb ik een abonnement afgesloten en ik wil er vanaf. Wat nu?

De vrijwilligers van het CLIP hebben kennis van de sociale kaart van Bunschoten en weten bij wie u moet zijn met uw vragen.

Formulierenhulp

Als aanvulling op het aanbod van het CLIP is de Formulierenhulp. Deze vrijwilligers helpen met het invullen van formulieren. Denk hierbij aan formulieren om toeslagen of bijstand aan te vragen. Ook kunnen ze helpen met het opstellen van een bezwaarschrift.

Op Orde

Mensen die hulp nodig hebben met het ordenen van hun administratie kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van Op Orde. Om verschillende redenen kan de post zich soms zo ver opstapelen dat het overzicht zoek raakt. Hierdoor raken mensen het zicht kwijt op hun admnistratie en weten niet meer welke facturen nog betaald moeten worden. De vrijwilligers van Op Orde zoeken de post uit en bedenken samen met u een systeem om de post voortaan te ordenen.

Prijs

€0.00
Hulpverlening

Training Kopzorgen

Voor jongeren die thuis veel zorgen of stress hebben

De jongerentraining Kopzorgen is er voor jongeren in de leeftijd van 12-16 jaar die een extra steuntje kunnen gebruiken doordat ze thuis veel spanning en stress meemaken. Aan de trainingen doen tussen de 4-10 jongeren mee. Door samen ervaringen uit te wisselen voel je je gezien, gesteund en ervaar je dat je niet de enige bent.

Hoe gaan we te werk bij de jongerentraining?

De jongerentraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur en er zijn twee begeleiders. We starten elke bijeenkomst door samen wat te drinken en bij te praten hoe het met iedereen is. Daarna gaan we aan de slag met een thema. Dit doen we bijvoorbeeld door filmpjes te bekijken, verhalen te lezen, spel, oefeningen, een quiz en leuke ontspannende activiteiten. We sluiten altijd af met een gezamenlijke ontspannende activiteit en een opdracht voor de volgende bijeenkomst. Voor ouders is er tussentijds 1 ouderbijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven wat we in de groep doen en hoe ouders daar thuis verder mee door kunnen gaan.

Welke thema’s komen er aan de orde?

 • De thuissituatie en de gevolgen voor jou
 • Je rol in het gezin
 • Omgaan met gevoelens
 • Schaamte en schuld
 • Informatie over psychiatrie, verslaving en heftige ruzies
 • Omgaan met stress
 • Ruzie en je eigen grenzen
 • Vriendschap en relaties
 • Trots zijn op jezelf en je gezin
 • Afscheid nemen en de toekomst

Voor opgave en/of meer info zie de website button ‘reageren’. Voor vragen neem gerust contact op met Jeanet Nagtegaal, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of per mail jeanet@deboeibunschoten.nl

Prijs

€0.00
Zoom