Training Feel Strong

Training
Coaching

Voor veel jongeren kan het moeilijk zijn om voor zichzelf op te komen en hun grenzen aan te geven. Iets wat wel belangrijk is in de ontwikkeling. Onzekerheid speelt hier vaak een grote rol in. Dit kan leiden tot teruggetrokken gedrag of juist druk en agressief gedrag. Feel Strong biedt de mogelijkheid om jongeren te leren trots op zichzelf te zijn en op een goede manier op te komen voor zichzelf.

Wat is Feel Strong?

Feel Strong is een laagdrempelige weerbaarheidstraining waarbij jongeren in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar zichzelf beter leren kennen door middel van sport, spel en andere oefeningen. Ze leren hun eigen grenzen ontdekken en deze op een goede en effectieve manier aan te geven. Op deze wijze kunnen de jongeren beter voor zichzelf opkomen, ontdekken welke kwaliteiten zij hebben en daardoor zekerder en sterker in hun schoenen staan.

Waarom Feel Strong?

Er komen veel keuzes op je af. Keuzes over je school, toekomst, relaties, identiteit, seksualiteit, enzovoort. Dit zijn vaak vragen waar niet direct een antwoord op te vinden is. Dit kan kan een oorzaak zijn voor stress en onzekerheid. Hij/zij keert zich óf naar binnen door zich terug te trekken, ongemotiveerd te zijn en lusteloos te voelen óf juist naar buiten door bijvoorbeeld agressief gedrag te vertonen en/of te gaan pesten e.d.

Wanneer je jezelf kent en weet waar je kracht zit, wordt je zelfverzekerder. En wanneer je je grenzen kent en deze weet aan te geven, kan je ook de grenzen van anderen aanvoelen. Je bent beter in staat om een keuze te maken.

Feel Strong voor wie?

Voor iedere jongere tussen de tien en vijftien jaar die zelfverzekerder wil worden en zich sterk wil voelen.

Hoe ziet Feel Strong eruit?

De training is een combinatie van verschillende (vecht)sporten, zelfverdediging, spel en oefeningen rondom lichaamshouding, ademhaling, balans e.d. Er zijn 7 lessen waarin per keer een ander thema centraal staat zoals vertrouwen, kracht, groepsdruk, sociale vaardigheden enzovoort.

Voor aanvang van de training wordt met de jongere individueel doelen gesteld waar hij of zij tijdens de training aan kan werken. Het streven is om deze doelen te gaan halen.

Praktische info

De training is voor jongeren van 8 t/m 16 jaar en wordt gegeven door Rebel Sport en begeleid door Jetske Arntzen, Sociaal werker De Boei.

Voor opgave en/of meer info zie de website button ‘reageren’. Voor vragen neem gerust contact op met Jetske Arntzen, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of 06 – 309 79 005 of per mail jetske@deboeibunschoten.nl

Wie

Jongeren

Waar

Bikkersweg, 30 14
Bunschoten-Spakenburg

Contact

Chris Hagelen
Contactpersoon

Neem contact op met Chris:

3