De Boei rouwverwerking voor kinderen

Advies

Voor kinderen van 9 – 12 jaar die een dierbaar iemand verloren hebben

Er is een groep rouwverwerking voor kinderen in de leeftijd van 9 – 12 jaar die onlangs of langer geleden iemand uit het gezin of familie verloren hebben.

Vind je het moeilijk om je gevoelens te delen? Hoe het van binnen met je gaat, is aan de buitenkant vaak niet af te lezen. Allerlei gevoelens wisselen elkaar af, verdriet, boosheid, angst, jaloezie en schuldgevoelens.

Als je om iemand rouwt, kunnen verdriet en de dagelijkse dingen zoals school elkaar steeds afwisselen. De meeste kinderen willen geen opvallende aandacht, maar wel erkenning en begrip.

bij De Boei kun je je gevoelens delen met andere kinderen, die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Je zult merken dat je niet de enige bent met zo’n groot verlies. Er zijn nog meer kinderen die iemand kwijt zijn geraakt door de dood.

Wat gaan we doen?

In de groep komen jullie elkaar tegen, kunnen jullie naar elkaars verhaal luisteren, naar muziek luisteren en tekenen. Ook maken we gebruik van creatieve materialen en spel.

Er wordt gewerkt aan:

1. Het besef dat iemand echt overleden is.

2. Leren omgaan met gevoelens.

3. Verder leren gaan zonder de ander, maar wel met herinneringen.

4. Het plekje dat de dierbare houdt in je leven.

Praktische informatie:

Trainer: Prisca Weigand

De training wordt meestal één keer in het voor- en najaar gegeven. Voor opgave en/of meer info zie de website button ‘reageren’. Voor vragen neem gerust contact op met Prisca Weigand, telefonisch te bereiken op 033 – 299 29 22 of per mail prisca@deboeibunschoten.nl

Er is geen verwijzing nodig en de training is kosteloos.

Wie

Kinderen
Jongeren

Waar

Bikkersweg, 30 14
Bunschoten-Spakenburg

Contact

Prisca Weigand
Contactpersoon

Neem contact op met Prisca:

-13