De Boei Steunpunt Mantelzorg

Helpen

Onafhankelijke informatie, ondersteuning, trainingen en advies voor Mantelzorgers.

Mensen die chronisch ziek of om een andere reden hulpbehoevend zijn, kunnen afhankelijk zijn van mensen in hun omgeving die voor ze zorgen. Deze mensen zijn mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen voor hun partner, ouders, kind, familielid of kennis met een chronische ziekte of handicap. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen. Zo helpt men bijvoorbeeld bij de dagelijkse verzorging, het doen van de boodschappen en de administratie.

Omdat het geven van mantelzorg vaak zo vanzelfsprekend voelt, staan de meeste mantelzorgers er niet bij stil. De mantelzorgtaken kunnen echter langzaam maar zeker steeds meer tijd gaan nemen. Niet zelden hebben mantelzorgers hierdoor minder vrije tijd te besteden.

Het Steunpunt Mantelzorg is er voor alle mantelzorgers en biedt onafhankelijke informatie, ondersteuning en advies. Naast individuele ondersteuning worden er ook informatiebijeenkomsten, contactmomenten met andere mantelzorgers en cursussen aangeboden.

U kunt zich bij De Boei inschrijven als mantelzorger wanneer:

-U tenminste 3 maanden achtereen minimaal 8 uur per week voor iemand zorgt

-Degene waarvoor u zorgt woonachtig is in Bunschoten-Spakenburg of Eemdijk

-U hulp biedt aan iemand, niet omdat u een hulpverlenend beroep heeft, maar omdat u een sociale relatie met die persoon heeft zoals een familielid, vriend of buur.

-De hulp bestaat uit verzorging maar ook bij noodzakelijke dagelijkse activiteiten, zoals het voeren van een huishouden.

-De hulp verder gaat dan de gebruikelijke hulp die huisgenoten aan elkaar geven.

-Dankzij uw hulp de ander zich kan redden, thuis kan blijven wonen en deel kan blijven nemen aan de samenleving.

Wie

Volwassenen
Senioren

Waar

Bikkersweg, 30 14
Bunschoten-Spakenburg

Contact

De Boei
Contactpersoon

Neem contact op met De:

-5