Aanbod van Buurtplatform Boeiend Bunschoten

Ontdek de 45 maatschappelijke activiteiten die regelmatig terugkeren

Taalcafé Kleurrijk Bunschoten
Laagdrempelig taalaanbod voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren spreken. Gericht op ontmoeting met vrijwilligers en het oefenen van 'dagelijkse gesprekken'.
Ouders Lokaal
Ouders Lokaal is een ontmoetingsplek bij De Boei voor alle opvoeders, met name voor ouders/opvoeders uit verschillende culturen of met weinig contacten in het dorp.
Buurt Café
Mobiele ontmoetingsplek in de wijk
Repair Café
Weggooien is 'zonde', repareren is beter!
De Huiskamer
Een kopje koffie, een gesprek, een spelletje of een film.De Huiskamer is er speciaal voor (alleenstaande) mensen die het gezellig vinden om af en toe samen koffie te drinken en andere mensen te ontmoeten. U bent iedere woensdag en donderdag van 10.15-11.45 uur van harte welkom. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een lunch, bingo, een film of informatie over bijvoorbeeld valpreventie.Locatie: IJsselmeervogels, Westdijk 14Aanmelden? Of heeft u vervoer nod Lees meer...
Digitaal Hulpplein
Heb je vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones of internet? Kom dan naar het Digitaal Hulpplein voor gratis hulp en advies. 
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)
Hulp bij vragen over de Digitale Overheid. De medewerker denkt met je mee en geeft informatie zodat je verder kunt. En er kan een afspraak gemaakt worden met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn. Ook voor hulp bij het aanvragen van een DigiD.
Leesclub
In de Leesclub oefen je de Nederlandse taal door samen hetzelfde boek te lezen. Ook als je een cursus Nederlands of NT2 hebt gevolgd, kun je in de Leesclub (A2 en hoger) verder oefenen.
Computercursus voor beginners Klik & tik
Leer de computer gebruiken en ga het internet op. Voor volwassenen met weinig tot geen ervaring met de computer. De cursus kan in eigen tempo worden gevolgd en is gratis.
Online Taalcafé
Oefen de Nederlandse taal in het Online Taalcafé met taaldocent Emma van Ameijde en andere deelnemers. Vanuit je eigen huis of waar je ook bent.
Spreekuur DigiTaalhuis
Gratis advies voor als je beter wil lere lezen, schrijven, de Nederlandse taal spreken of de computer wil gebruiken
Grace Home 60+ Bingo
Een gezellige bingo voor senioren. Alle mensen van 60+ zijn welkom en spelen in vier rondes voor leuke prijzen. Natuurlijk beginnen we de avond met koffie en thee met wat lekkers. In de pauze drinken we gezellig wat met elkaar en zijn er frituurhapjes. Kosten zijn 5 euro voor 4 bingokaartjes.Drankjes en hapjes kun je betalen via een vrijwillige gift. Dit kan contant of via een QRcode.De Grace 60+ Bingo is iedere derde donderdag van de maand van 19.30 tot 22.00 uur. Lees meer...